Örgryte tappar i toppstriden efter andra raka hemmaförlusten

Publicerad 2018-06-26

Örgryte har haft två fina chanser att hänga på toppstriden i Superettan – och bränt båda.

Under tisdagskvällen förlorade göteborgarna med 1–2 för andra matchen i rad på Gamla Ullevi.

– Våran andra halvlek är riktigt dålig, säger Örgrytes tränare Tomas Askebrand till Cmore efter matchen.

Det började bra för toppjagande Örgryte hemma på Gamla Ullevi mot ex-allsvenska Jönköpings Södra.

Sex minuter in i matchen satte Daniel Paulsson 1–0, framspelad av Diego Montiel efter ett fint anfall. Göteborgarna dominerade stora delar av den första halvleken och hade bud på fler mål men fick nöja sig med en uddamålsledning in i paus.

I den andra halvleken ryckte J-Södra upp sig ordentligt.

Alexander Jallow satte rättvist kvitteringen i den 67:e minuten och knappt tio minuter senare satte nyinbytte Amir Al-Ammari 2–1 efter att ha blivit frispelad i straffområdet. Målet var 20-årige Al-Ammaris första någonsin i Superettan.

”Kommer på mellanhand”

Örgryte pressade på för en kvittering och målskytten Daniel Paulsson träffade stolpen från distans – men närmare än så kom inte göteborgarna.

Matchen slutade 2–1 till J-Södra.

– Vi kommer inte upp i förstapressen och kommer på mellanhand, och då ser det tyvärr ut som det gör i den andra halvleken, säger Örgrytes tränare Tomas Askebrand till Cmore efter matchen.

Förlusten var Örgrytes andra raka på hemmaplan och lagets femte match i rad utan seger.

J-Södra klättrar en placering, till tionde plats, tack vare de tre poängen.