"Han stod i vägen"

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-18

Sol Campbell skyller missen på svenske domaren

Arsene Wenger frågade sig om Martin Hansson någonsin spelat fotboll.

Och Sol Campbell menar att den svenske domaren hindrade honom från att rädda Portos ledningsmål.

– Han stod i vägen när jag skulle försöka nå bollen, säger Campbell till Sky Sports.

Sol Campbell, 35, spelade huvudrollen, i sin första Champions League-match sedan finalen 2006, borta mot Porto i åttondelsfinalens första match under onsdagen.

Först kvitterade han den ledning som Portos Varela gett hemmalaget i första halvlek.

I den andra halvleken var han sedan i högsta grad inblandad i den händelse som gav Porto 2–1.

"Gav Porto en fördel"

Campbell touchade då en boll som var på väg från en Portospelare mot Arsenalmålvakten Lukas Fabianski, 24, som plockade upp bollen med händerna. Martin Hansson blåste för indirekt frispark, Porto slog den direkt och Falcao rullade in 2-1 i öppet mål.

I en intervju med Sky Sports medger Campbell att han vidrörde bollen, men att han hindrades från att ställa sig framför den av Martin Hansson.

– Han (Hansson) plockade upp bollen. Men sedan ställde han sig framför mig och gav då Porto en fördel, säger han.

– Jag kunde inte komma framför bollen. Han blockerade mig från att nå fram.