Rosengård tog hemmaseger i CL

Publicerad 2014-11-08

Katrin Schmidt klappas om efter 2-1-målet.

Det blev seger med uddamålet för FC Rosengård i den första Champions League-åttondelen. 2-1 var dock i underkant mot de danska mästarna.

– En seger med viss reservation, säger Rosengårdtränaren Markus Tilly efter matchen.

FC Rosengård tog emot de danska mästarna Fortuna Hjörring i den första mötet av åttondelsfinalen i Champions League.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och dominerade spelmässigt. I den tolfte minuten kunde den damallsvenska skytteligavinnaren Anja Mittag göra 1-0.

Rosengård fortsatte att anfalla och topptrion Mittag, Sjögran och Marta såg heta ut. Den sistnämnde hade bud på flera mål, bland annat ett friläge.

Ett kompakt och välsamlat Hjörring kunde sticka upp ett flertal gånger och skapa en del halvchanser. Bland annat en frispark som touchade muren och fick en lurig studs för Kathrin Längert i Rosegårdmålet.

Mot slutet av halvleken bjöd Rosengård in Hjörring i matchen då de slog av på takten och slarvade i passningsspelet.

Schmidt fick in segermål

Andra halvlek började som den första med ett bollhållande Rosengård och ett kompakt Hjörring. Men bortalaget fortsatte med vassa kontringar och fick jubla efter 55 minuter.

Lagkaptenen i Hjörring, Sofie Pedersen, kunde göra 1-1 efter en fin framspelning från Nadia Nadim som löpt igenom på högerkanten.

Rosengård tog sig dock tillbaka i matchen genom att skruva upp tempot ytterligare.

I den 66:e minuten kunde Katrin Schmidt trycka dit ledningsmålet efter att ha blivit framspelad av Sara Gunnarsdottir.

Rosengård fortsatte såga sig igenom Hjörring-försvaret med fint passningsspel, men ett disciplinerat försvar och starkt målvaktsspel höll danskorna kvar i matchen.

Det blev inga fler mål och Rosengård fick 2-1 inför returen.

Seger i Linköping

Linköping mötte ryska Zvezda på hemmaplan och bjöd på ett riktigt målkalas då de fullkomligt körde över sina motståndare. Det stod 4-0 efter första halvlek trots dramatik i slutet av denna. Linköpings målvakt Kathlynn Fraine orsakade straff och drog dessutom på sig ett rött kort. Ersättaren Hilde Olsen räddade dock straffen och hemmalaget kunde andas ut. Hemmalaget kunde hålla undan och i andra halvlek blev det ytterligare ett Linköpingsmål trots en spelare kort på banan. Linköping som därmed har ena foten i kvartsfinalen.

Returmatcher för både Rosengård och Linköping spelas på torsdag.

Matchen Hjörring-Rosengård kommer att sändas på TV10 meddelade Viasat idag.