Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-10

Braga kopplade greppet om åttondelsfinalen

Andy Carroll.

Andy Carrolls starka inhopp hjälpte inte Liverpool i åttondelsfinalen av Europa League.

Portugisiska Braga stod för en skräll när de tog en 1-0-seger mot ett blekt Liverpool.

– De första 35 minuterna var vi usla, säger Liverpoolmanagern Kenny Dalglish.

360-miljonersförvärvet Andy Carroll gjorde en bra Europacupsdebut för Kenny Dalglishs Liverpool.

Samtidigt var det ett av få positiva besked Liverpool fick under matchen.

I första halvlek var Braga det klart bättre laget och trots att det var mycket chansfattigt kom 1-0-målet inte alls oförtjänt. Bragas Massoró fälldes klumpigt av Kyrgiakos i utkanten av straffområdet och Alan kunde behärskat slå in straffen – Bragas 100:e mål i de europeiska cuperna.

Viktig duo saknades

Ett Liverpool som saknade ljumskskadade Steven Gerrard och Luis Suarez, som redan representerat Ajax i de europeiska cuperna, tog över matchen i samband med att Andy Carroll byttes in i andra halvlek.

Han använde sin storlek bra i straffområdet och nickade ner flera bollar till farliga lägen för bland annat Dirk Kuyt. Men avsluten för holländaren var inte lika bra som i hat-trick-matchen mot Manchester United i söndags. I stället väntar nu en tuff uppgift hemma på Anfield när laget ska försöka vända på 0-1-underläget.

– Men med 0–1 har vi fortfarande en chans, säger en hoppfull Kenny Dalglish till AP.

Svenskar utbytta

För svenskarna i PSV Eindhoven väntar också en tuff bortaretur efter 0-0 mot Glasgow Rangers hemma på Philips Stadion. Medan Andreas Isaksson hade en lyckad match mellan stolparna blev både Marcus Berg och Ola Toivonen utbytta ut i andra halvlek.