Sundsvall: Vi hänger kvar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-16

Billy Berntsson säker

Daniel Tjernström och Billy Berntsson.

Efter två tunga uddamålsförluster upplevde GIF Sundsvall ett trendbrott hemma mot AIK. 1–1, en poäng och uttökat avstånd till strecken.

– Vi tänker inte ens på att åka ur, säger Billy Berntsson till TV 4.

Det var långt ifrån någon höjdarmatch som publiken som sökt sig till Norrporten Arena fick se. Majoriteten av de 4 687 som var på plats fick dock jubla en gång och det tidigt. Pigge 19-åringen Linus Hallenius sprang igenom AIK-försvaret och placerade in 1–0 efter bara 1.08.

– Jag vet inte om jag hann tänka. Jag bara sköt. Jag vet inte ens hur det såg ut, säger Hallenius till TV 4.

Bra start

Fullträffen gav GIF Sundsvall självförtroende och laget hotade hela tiden gästernas backlinje. Inte minst tack vare Hallenius som fortsatte att gå i djupled vid varje tillfälle som gavs.

– Vi får en jättebra start. Inte bara att vi gör mål, utan vi trycker fast dem. Sedan kämpar de sig in i matchen, säger Hallenius.

Så blev det och kvitteringen kom 20 minuter efter Hallenius mål genom Jorge Anchén. AIK hade sedan resten av halvleken. De avslutande 45 minuterna var jämna, men gästerna var kanske något bättre. Ändå hade Billy Berntsson en nick som sånär hade gett hemmalaget segern.

– Hemma vill vi gärna vinna. Som matchbilden är så är det nog ganska rättvist, säger Berntsson till TV 4.