Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-12

”Ibra” stekhet i Barcelona-derbyt

Zlatan Ibrahimovic blev stor matchhjälte för Barcelona i derbyt mot Espanyol.

Svensken bombade in matchens enda mål på straff efter 39 minuter.

Ibrahimovic är nu tillbaka i delad skytteligaledning med Valencias David Villa på elva mål.

Zlatan var het i derbyt hemma på Camp Nou. Ibrahimovic snackade till sig en varning efter 31 minuter efter att ha blivit stoppad i Espanyols straffområde. Men straffen skulle komma och det var 28-åringen som skulle ta hand om den.

Xavi föll lätt

Drygt åtta minuter senare föll Xavi lätt i straffområdet och fick domaren med sig. Ibrahimovic stegade fram och bombade in straffen uppe i Carlos Kamenis högra hörn.

Zlatan fortsatte sedan att visa temperament i flera situationer och tränaren Pep Guardiola valde i den 76:e minuten att ta ut svensken, troligen för att inte riskera ett rött kort.

Skadade Messi hyllades

Ett för dagen ganska blekt Barcelona kunde ändå försvara ledningen och ta hem tre poäng efter 1-0 i det

prestigefyllda derbyt.

Leo Messi saknades på grund av skada men hyllades stort inför matchen när han visade upp priset som världens bäste spelare, France Footballs guldboll, inför en jublande hemmapublik.