1999

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-04-30

Manchester United-Bayern München

Festen har börjat Teddy Sheringham, Dennis Irwin och Peter Schmeichel jublar.

Finalen 1999 som spelades på Nou Camp i Barcelona kan framstår i efterhand som en av de mest dramatiska matcherna som spelats. En del experter hävdar att matchen är en av de mest orättvisa till resultatet. France Football skrev att Manchester Uniteds seger med 2-1 över Bayern München var den mest orättvisa sedan sedan VM-semifinalen mellan Västtyskland och Frankrike 1982.

Bayern München, anförda av Stefan Effenberg och Lothar Matthäus, satte full fart framåt från start och tog ledningen efter bara sex minuters spel genom Mario Basler. Och tyskarna var det bättre laget matchen igenom. Men efter 80 minuters spel tar Bayerns coach Otmar Hitzfeld ut backen Lothar Matthäus och ger United en chans att komma in i matchen. Och United tog verkligen chansen kan man säga. På tre minuters övertid händer allt. I den 91:a minuten får United en hörna. Bayern försöker desperat rensa undan. Men inne i målområdet får inhopparen Teddy Sheringham en turlig träff och skickar in kvitteringen - 1-1. Klockan stod då på 90.37. I 92:a minuten får United en ny hörna. Beckham slår en perfekt hörna som Sheringham skarvar ner till inhopparen Ole Gunnar Solskjaer som dunkar in 2-1-målet bakom Oliver Kahn. Klockan stod då på 92.19. Segerjublet bland United-spelarna visste inga gränser.

Alex Ferguson blev efter segern adlad. Svensken Jesper Blomqvist gjorde en blek insats i United-tröjan och blev utbytt efter 67 minuters spel.