Tobiasson nickskarvar frisparken utanför till höger. Dålig markering.

90+4'

Blomqvist får frispark vid kortlinjen.

90+4'

Figuereido vänder bort Carlsson till vänster i straffområdet och avslutar lågt mot första stolpen. Örlund gör en ny säker räddning.

90+1'

Figuereido vinner till sig bollen av Carlsson och kommer fi till vänster. Han försöker placera bollen högt till höger, men avslutet går en bit utanför.

90'

Vänsterhörnan resultatlös.

90'

Blomqvist får en gratischans efter rensning rakt i sidled. Blomqvist skjuter mot första stolpen, Örlund räddar till hörna.

89'

Fem minuters stopptid aviseras.

85'

Boateng kapas av Heed till höger. Heed varnas.

84'

Gustavsson slår frisparken mot bortre stolpen, där Talebinejad rensar undan.

84'

Lundgren ramlar och får frispark strax till höger om straffområdet.

82'

Hasse Blomqvist lyfter in bollen mot bortre stolpen där Örlund enkelt plockar ner bollen.

81'

Östlundh skjuter högt över från 20 meter.

81'

Hoch ersätts av Talebinejad.

80'

Gustavssons frispark nickas undan vid bortre stolpen.

80'

Inläggsfrispark från höger för GAIS.

77'

Patrik Elmander varnas.

76'

Marklund frispelas av Hoch men avslutar på Jankulovski. Returen till Moström som passar bollen till en motståndare...

73'

Tobiasson får en smäll och ses om. Spelavbrott.

GAIS har fortsatt tryck och har matat inlägg mot straffområdet.

71'

Vänsterhörna för GAIS, som av en trängd Tobiasson skjuts till inspark framför första stolpen.

70'

Frisparken spelas i sidled till Gustavsson som skjuter högt över.

69'

Moström varnas efter en onödig spark på Blomqvist. Inläggsfrispark från vänster.

68'

Rubarth ersätts av Boateng. AIK ändrar till diamantformation på mittfältet med Tjernström till vänster och Boateng något framför Östlundh.

67'

AIK anfaller plötsligt med snabba korrekta passningar. Moström slår ett perfekt inlägg som Hoch försöker cykelsparka, men han får ingen bra träff.

65'

Blomqvist-Figuereido ordnar hörna.

65'

Blomgren ersätter Frejd och Hasse Blomqvist ersätter Gravem.

8962 ser GAIS-AIK i regnet. Det innebär nästan det dubbla mot det sammanlagda i helgens två allsvenska matcher i Göteborg.

61'

Figuereido avancerar centralt och avslutar med ett flackt skott i steget. Avslutet strax utanför vänster stolpe. Det luktar mer och mer GAIS-mål.

60'

Haynes slår hörnan dåligt över kortlinjen.

60'

Vänsterhörnan blir till en ny sådan.

59'

Rubarth tar sig fram till vänster och slår ett inlägg som rensas till hörna.

58'

Haynes är högt uppe och väggar sig fri med hjälp av Hoch. I högerläge kommer han nära Jankulovski och försöker avsluta lågt. Jankulovski stoppar bollen med högerbenet.

57'

Figuereido spelar fram Heed som kommer in i straffområdet till höger och skjuter en hård bredsida strax utanför.

GAIS har skapat mer under andra halvleks inledande tio minuter än på hela första halvlek. Man vinner bollen högre upp och fykller på med många spelare. Rosenkvist, Gravem och Heed ligger bakom mycket.

55'

Sandberg varnas efter tjafset. Örlund på benen igen.

54'

Vänsterhörnan resultatlös. Därefter uppstår småbråk på planen efter att Örlund fått en smäll.

53'

GAIS kommer ånyo in i straffområdet. Figuereido skjuter ett skott som täcks till hörna.

51'

Örlund plockar ner ett högerinlägg.

49'

Rosenkvist vänder bort Haynes och avslutar med ett något hårdare markskott från straffområdeslinjen. Inga problem för Örlund den här gången heller.

48'

Figuereido skjuter ett löst skott på mål från 19 meter.

Gravem och Elmander har nu skiftat positioner. Gravem alltså i anfallet.

46'

Andra halvlek har inletts.

Efter en inledning där GAIS hade ett visst grepp, lyckades AIK göra två snabba mål. Lagets första hörna betydde 0-1 och 0-2 kom efter en fin frispark signerad Haynes.

Efter 0-2 har AIK kontrollerat matchen fullständigt. Laget har från början haft låga utgångspositioner och tvingat upp hemmalaget för att komma i snabba effektiva kontringar. En taktik som lyckats mycket bra. Alla tre mål har tillkommit på fasta situationer som följt på sådana kontringar.

GAIS har fortsatt att komma i enstaka anfall där de lyckats ta sig till straffområdet, där det mesta stoppas upp. Farligast är hemmalaget på hörnorna, men Daniel Örlund har varit resolut i trängda lägen. Individuellt har ingen varit särskilt framträdande offensivt, mer än möjligen Mats Rubarth som överlag gör en stabil insats. Mittbacksparet är klart stabilt.

Hos hemmalaget har Heed legat bakom mycket av det lilla GAIS har haft. Backlinjen har satts i arbete och löst det bra i flera situationer, ändå står det alltså 0-3.

Statistik:

Avslut: 3-7

varav på mål: 1-5

Hörnor: 3-1

45+3' min

Första halvlek slut.

45+1' min

Två minuters stopptid har aviserats.

45+1' min

Rubarth kommer fram och slår ett bra vänsterinlägg som Hoch nickar inte alltför hårt mot Jankulovski.

42' min

Andreas Andersson ersätts av Göran Marklund.

40' min

Den långa frisparken blir resultatlös.

39' min

Rosenkvist kapar Hoch vid mittcirkeln men slipper varning.

39' min

Kenneth Gustavsson lyfter bollen högt över.

38' min

GAIS får frispark 24 meter framför mål.

36' min

0-3 Andersson!

Andreas Andersson gör sitt andra mål för året när han hårt rullar in bollen till vänster. Jankulovski i andra hörnet.

36' min

Straff för AIK!

AIK tar sig fram centralt. Hoch hittar ut till en ren Rubarth som kommer in i straffområdet från vänster. Han tvåfotar bollen förbi en sent ditrusande Frejd. Straffen odiskutabel.

34' min

Figuereido fäller Rubarth när denne vänder hemåt vid mittlinjen.

33' min

Båda spelarna är uppe igen och spelet har återupptagits.

32' min

Östlundh och Kenneth Gustavsson blir liggande efter en kollision nära AIK:s straffområde.

30' min

AIK har en lång resultatlös frispark.

27' min

Rubarth snappar upp en boll till vänster, spelar in till Andersson som släpper till Östlundh. Denne hittar Moström med en öppnande långpassning till höger. Moström avancerar, skär inåt och avslutar strax utanför med vänsterfoten.

25' min

Örlund plockar ner högerhörnan enkelt vid bortre stolpen. AIK kontrar genom Carlsson som fastnar på ett par försvarare.

24' min

GAIS får en hörna efter en långboll mot Gravem.

AIK har dragit ner matchtempot nu och det händer ganska lite.

20' min

Mycket nära att Rubarth frispelas i straffområdet, men Frejd hinner först.

19' min

AIK-försvaret ställer offside på frisparken.

18' min

GAIS-frispark strax utanför vänster straffområdeskryss.

17' min

0-2 Haynes!

Haynes skjuter frisparken över muren invid höger stolpe.

16' min

Östlundh dras ner av Elmander när han försöker vända bort denne. AIK-frispark i bra läge.

15' min

Heeds vänsterhörna boxas undan av Örlund vid första stolpen.

15' min

Lundgren skjuter ett distansskott som styrs till hörna.

12' min

0-1 Rubarth!

Haynes slår en flack kort hörna. Nicklas Carlsson möter och klackskarvar bollen snett inåt där Rubarth drar upp den med vänstern i nättaket.

12' min

AIK får en vänsterhörna efter en kontring via Andersson.

GAIS har inlett bäst och tryckt upp spelet, men fastnar ofta strax utanför straffområdet.

8' min

Östlundh skjuter högt över på en andraboll efter högerinlägg av Moström.

7' min

Högerhörnan boxas bort av Örlund.

6' min

Heed ordnar matchens första hörna, från höger.

5' min

Inläggsfrisparken från Heed dyker ner vid första stolpen. Östberg försöker nickskarva men når inte bollen. Örlund är bra med.

5' min

Elmander får frispark på kanten efter en sen tackling av Moström.

3' min

Markus Karlsson drar iväg ett långt inlägg som blir en lyra mot mål. Jankulovski greppar.