Brommapojkarna slog Norrköping

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-05-25

Andreas Andersson gjorde sitt första mål för AIK efter comebacken

Brommapojkarna tog en fin skalp i onsdagens omgång i superettan. 3-1 mot tabelltvåan Norrköping borta var ett styrkebesked. Olof Guterstam gjorde två mål på egen hand redan i första halvlek.

På Råsunda gjorde Andreas Andersson sitt första mål för AIK efter sin comeback.

Det blev en målrik sjätte omgång i fotbollens superetta. Tabellettan Trelleborg slog Mjällby komfortabelt med 4-0, medan AIK hade märkbart svårt på hemmaplan mot Boden. Dennis Östlundh gjorde första målet i matchen och Andreas Andersson utökade hemmalagets ledning till 2-0 – hans första mål sedan comebacken. Men sedan reducerade Boden genom Victor Brännström och tog sig in i matchen. I andra halvlek avgjorde Mats Rubarth inför drygt 7 000 med att göra 3-1.

Åtta mål i Västerås

Väsby slog Västra Frölunda hemma med 2-1 och Falkenberg slog Åtvidaberg med ett sent mål i 86:e minuten.

Öster slog Örebro med 1-0 och Gais tog full poäng i det mycket målrika bortamötet mot Västerås som slutade 3-5. Wilton Figueiredo gjorde två mål för Gais och Patrik Elmander två.

Ljungskile bortaslog Degerfors med 2-0.