Miljardärernas första stora övergångsbomb

Av: Emelie Fredriksson, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Värvar två svenskar med landslagsmeriter

De kurdiska miljardärbröderna Kawa och Sarkat Sarkat Junad har köpt in sig i Dalkurd.

Nu slår Superettan-nykomlingen omgående till med en rejäl transferbomb: duon Dusan Djuric och Tom Söderberg.

– Det mest spännande laget vi har i det här landet, säger Söderberg.

Den 7 februari presenterade Dalkurd nyheten att Kawa och Sarkat Sarkat Junad köpt 49 procent av aktierna i klubben. Målet är allsvenskt spel inom tre till fem år.

”Får den kassa som behövs”

– Han (sportchefen Adil Kazil) får den kassan som behövs för att vinna. Det finns ingen begränsning. Men vi ska inte ta hit vem som helst. Tänket ska vara långsiktigt och det viktigaste är att följa Dalkurds filosofi. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans, sa ordförande Ramazan Kizil till dt.se om potentiella nyförväv.

Nu har klubben hittat två väldigt rutinerad förstärkningar inför första säsongen i Superettan. Dusan Djuric och Tom Söderberg har, som Fotbollskanalen var först med att rapportera, skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Båda med landslagsmeriter

Djuric har varit klubblös sedan han lämnade schweiziska FC Aarau förra året. Innan dess har den 31-årige mittfältaren spel med Halmstad, Zürich, Valenciennes och Odense på meritlistan samt åtta landskamper för Sverige.

28-årige mittbacken Tom Söderberg kommer närmast från Häcken men har även han proffsmeriter, i form av spel med grekiska Apollon Smyrnis samt norska Sogndal, samt en landskamp för Sverige på meritlistan.

– Dalkurd är det mest spännande laget vi har i det här landet. Klubben gör en storsatsning som lockade mig att vilja skriva på. Personligen ville jag också gärna hitta en klubb där jag har stor chans att få mycket speltid vilket jag tror jag kan få i Dalkurd. Jag är säker på att jag kan bidra med både rutin och kvalitéer som kommer att utveckla klubben, säger Tom Söderberg till klubbens hemsida.

Dalkurd: ”Vi ska till allsvenskan” – läs reportaget om succégänget.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.