Med en akrobatisk räddning i slutsekunderna ordnade han

Sagan om konungens återkomst.

Pa Dembo Touray har all anledning att le. Dels för att Djurgården gick vidare och dels för sina egna drömräddningar.

Förra måndagen snubblade han bort poängen mot Helsingborg, i går bragdspelade Pa Dembo Touray.

I absolut sista minuten bröstade Jarmo Ahjupera ner bollen, drog mot bortre krysset – men fick se

Tourays händer flyga genom luften och tippa upp i ribban.

Just där var Djurgården en fingerspets från att åka ur Uefacupen.

–?Jag var livrädd. Men om alla tappar koncentrationen måste jag vara den sista som behåller den, säger Touray.

Men länge såg det inte ut att krävas mirakelräddningar.

Med en kvart kvar och 2–0 i bagaget behövde Flora tre mål för att gå vidare – då svängde matchbilden till vad tränaren Siggi Jónsson beskrev som ”the story of the two towers”.

Två fyrtorn

Tvåmetersanfallaren Jarmo Ahjupera fick sällskap av lika långe Sander Post längst fram. Tillsammans krigade de vårdslöst, naivt – och sedermera framgångsrikt.

En slumpboll damp ner framför Post som rullade in 2–1, en minut senare nickade Ahjupera fram Post som drämde in kvitteringen.

I målet suckade Pa Dembo. Trots att han dittills gjort två kanonräddningar i matchen var han förskräckt när han ställdes mot två anfallare som är längre än hans 198 centimeter.

–?Allt jag tänkte var what the fuck is happening? Vi förtjänade at vinna men de spelade bra för att vi var frustrerade och förvirrade.

Men så kom mirakelräddningen i slutet, avancemanget var klart.

I?dag lottas motståndarna i nästa omgång och bland lapparna i tombolan finns Manchester City, Aston Villa och Rosenborg.

”Vi faller tillbaka”

Touray har ingen drömlott, men vet vad Djurgården måste förbättra till nästa runda:

–?När vi gör mål tänker vi att det är klart, sedan faller vi tillbaka och låter dem ta över. Vi måste utveckla oss i hur man försvarar sig när man just gjort ett mål, säger han.