Östersund allt närmare allsvenskan

Publicerad 2015-09-13

Östersundspelare jublar

Mängder av målchanser, men bara ett mål – det räckte dock för att Östersund skulle vinna i superettan borta mot Ängelholm.

– Vi gjorde en magnifik första halvlek där vi förtjänade fler mål, säger Östersunds tränare Graham Potter till op.se efter 1–0-segern.

Alex Dyer gjorde matchens enda mål på straff i den nionde minuten – hans åttonde fullträff i årets seriespel.

Östersund ligger tvåa i superettan och är just nu åtta poäng före Sirius på den allsvenska kvalplatsen. Lagen möts i nästa omgång.

Syrianska tappade mark i jakten på en allsvensk kvalplats, laget fick nöja sig med 0–0 hemma mot Värnamo och är fem poäng bakom Sirius. I botten tog AFC United en viktig seger, 3–0 hemma mot Assyriska, i kampen om att säkra nytt kontrakt.