Första förlusten för Isak och Toivonen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-06

...och Rasmus vann brödrarkampen

Ola Toivonen i förlustmatchen mot Breda.

PSV Eindhoven åkte säsongens första förlust efter 1–2 borta mot NAC Breda i holländska ligan på lördagskvällen. Andreas Isaksson släppte in ett mål i vardera halvleken och Ola Toivonen blev inbytt redan efter 15 minuters spel i stället för Danny Koevermans.

PSV:s förlust innebär att Twente kan ta över serieledningen och man besegrar Waalwijk borta på söndagen.

Rasmus Elm vann brödrarkampen mot Viktor Elm på lördagen. AZ Alkmaar krossade Heerenveen med 4–1 och klev upp på femteplats i holländska ligan.

Heerenveen är ett lag i kris. Tränarna Trond Sollied och Jan de Jonge har tidigare fått sparken. Det går inget vidare för tredje tränaren Jan Everse som tog över för en dryg månad sedan. Laget ligger tre poäng från nedflyttningsstrecket.

Bröderna Elm spelade hela matchen i varsitt lag. Även Pontus Wernblom fick 90 minuter i AZ medan Philip Haglund aldrig fick lämna avbytarbänken i Heerenveen.