HIF:s trippeldröm lever

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-05-29

Slog Trelleborg i derbyt
– vidare svenska cupen

Helsingborg vann supercupfinalen, leder allsvenskan – och är vidare i svenska cupen.

Söndagens 2–1-seger i Skånederbyt mot Trelleborg gör att Conny Karlssons mannar fortfarande har chansen på en historisk trippel.

Helsingborg har gått som tåget under den allsvenska vårsäsongen.

I kväll tog laget sin tredje raka seger, 2–1 mot Trelleborg, och är klart för kvartsfinal i svenska cupen.

Marcus Nilsson öppnade målskyttet i den 28:e minuten, och strax före paus ökade Rasmus Jönsson på ledningen till 2–0.

Formstarke Fredrik Jensen reducerade i slutet av matchen, men närmare än så kom inte Trelleborg i Skånederbyt.

Matchen slutade 2–1 till de allsvenska serieledarna – som därmed fortfarande har chansen på en historisk trippel.

Helsingborg vann supercupfinalen mot Malmö i mars och har, bevisligen, skaffat sig ett bra utgångsläge i både allsvenskan och svenska cupen.