Två sena mål frälste Real Madrid

På väg mot ett praktfiasko.

Men Real Madrid räddades i slutminuterna.

– Fotboll är inte alltid rättvist, men det handlar om att vinna, säger matchhjälten Álvaro Morata.

Real Madrid har haft för vana att inleda Champions League-säsongerna stabilt; de tre senaste åren har man fullkomligt krossat sina motståndare.

2013/14 – seger, 6-1, mot Galatasaray.

2014/15 – seger, 5-1, mot Basel.

2015/16 – seger, 4-0, mot Sjachtar.

Men öppningsmatchen säsongen 2016/17 var inte lika övertygande.

Fansen anade oråd redan i den första halvleken där gästande Sporting var minst lika bra – och i tidigt in i den andra halvleken kom också kallduschen då Bruno César trippade in i offensivt straffområde och prickade in ledningsmålet inför en chockad hemmapublik.

Real Madrid hade sedan svårt att få till en ordentlig anstormning.

Men målen kom.

I de sista skälvande minuterna.

Frälsta i slutminuterna

Cristiano Ronaldo tryckte in 1-1 på frispark i den 89:e minuten. Det var hans tolfte frisparksmål i Champions League-sammanhang och därmed är han bäst i den kategorin framför förre Juventus-stjärnan Alessandro Del Piero.

Ronaldo valde dock att hålla igen sitt målfirande av respekt mot Sporting, klubben han tillhörde i sina ungdomsår, och efter matchen syntes han trösta gästernas William Carvalho som var bedrövad.

Anledningen? I den sista (!) övertidsminuten kom Real Madrids segermål då Álvaro Morata fullbordade vändningen med matchens sista spark.

– Vi är kända för att lyckas med sena vändningar. Fotboll är inte alltid rättvist, men i slutändan handlar det om att vinna matcher, säger Morata.

Efter matchen var Ronaldo även inne i gästernas omklädningsrum och tröstade Sporting-spelarna.

”Riktigt surt”

Sportings tränare Jorge Jesus – som visades upp på läktaren i den 59:e minuten – var rejält besviken efteråt.

– Hade jag varit kvar på bänken så hade vi vunnit den här matchen. Det känns riktigt surt just nu..., säger han.

Det här var Real Madrids tionde raka seger i en öppningsmatch i Champions League. Även gruppens stora utmanare om förstaplasen, Borussia Dortmund, inledde med seger. Den var desto klarare; tyskarna krossade Legia Warszawa med hela 6-0.