Körde över United med klara 3-0 på San Siro

Kaká var nära att sänka United på Old Trafford.

Nu gjorde han det – på San Siro.

Kaká var planens bäste spelare när Milan krossade Manchester United med 3-0.

Nu väntar en finalrepris från 2005 – mot Liverpool.

Milans brasse Kaká gjorde två mål borta mot United för en vecka sedan men trots målen vann United med 3-2.

I returen på San Siro slog brassen till efter bara elva minuter.

Drog in 1-0 på halvvolley

Holländaren Clarence Seedorf nickskarvade ned ett inlägg bakåt i banan och Kaká mötte på halvvolley strax utanför straffområdet.

Unitedmålvakten Edwind van der Saar var chanslös i vätan.

– Suveränt spel och Kaká var väl den som inte skulle komma i det läget, säger expertkommentatorn Glenn Hysén i TV6.

Regnet öste ned över San Siro och gjorde underlaget svårspelat och matchen chansartad.

– Det var snyggt spel men hade inte Vidíc halkat hade han klarat täcka skottet, säger Hysén.

Kaká var fantastisk att beskåda och låg bakom det mesta i anfallsväg. Han kom i flera fina lägen och fick ofta komma rättvänd och med fart mot Uniteds backlinje.

Seedorf slog till från samma läge

Efter en halvtimme small det igen – i samma hörn bakom van der Saar.

Seedorf tog ned en boll med ett tekniskt nummer, tog Vidíc tackling, lät bollen studsa en gång och drog till. Än en gång var van der Saar chanslös.

I det läget behövde United göra två mål för att ta sig vidare men United skapade ingenting.

I andra halvlek gick Alex Ferguson ner på en trebackslinje när han kastade in Saha.

Men i stället för en reducering kom 3-0. Nyss inbytte Gilardino gjorde 3-0 i 78:e minuten. Gilardino fick en enorm lucka att löpa på i United-försvaret, kom helt ren med van der Saar och placerade kallt in 3-0 till höger.

– Klasskillnad, summerade Glenn Hysén.

Nu väntar en finalrepris från 2005 mot Liverpool. Finalen spelas 23 maj på Olympiastadion i Aten.