Svenska Cupen fotboll (herrar)

Andreas Alm: Nu vinner vi hela cupen

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

NORRKÖPING. IFK Norrköping utslagna, BK Häcken till semifinal.

Då går Hisingsklubben hela vägen och tar cupguldet, tror tränaren Andreas Alm.

– Jag står fast vid det, säger han.

Inför kvartsfinalen borta mot IFK Norrköping ville Andreas Alm göra mötet till ”en match med dignitet” under lagets förberedelser.

– Jag sa till spelarna att vi tar oss till final. Vi tar pokalen om vi kommer till final. Jag ville rita upp det målet så att det blev en jäkla bra match för oss. Jag tycker att spelarna hängde på. De var lite sargade efter deras 2–1-mål, men sedan när vi fick 2–2 samlade vi ihop oss bättre.

Vilka tar ni i finalen då – Hammarby eller Djurgården?

– (skratt) Ja, jag hoppas inget av de lagen går till final. Det är väl svaret. Sedan har vi tydligen en match emellan också, men tar man två matcher i taget så… Det får jag väl äta upp nu, men bästa laget kommer vinna nästa match också, säger Andreas Alm.

Står du fast vid att ni vinner cupen?

– Ja, det gör jag. Men det är som att tippa. Om jag säger det, och sedan gör vi inte det, ja då hade jag fel, säger Andreas Alm.

Det är lag som Hammarby och Djurgården kvar att besegra om ni ska vinna?

”Lägga händerna på pokalen”

– Ja, men om man går till final är det klart att man vill måla upp känslan att vi ska lägga händerna på pokalen. Att gå till final och förlora…då är det nästan bättre att vi åkt ut i dag, säger Andreas Alm.

BK Häckens tyngsta nyförvärv i år – ja ett av säsongens tyngsta nyförvärven totalt sett – är hemvändaren Alexander Jeremejeff, 27. Mot Norrköping var Jeremejeff en av 3–2-segerns förgrundsfigurer.

– Det brann lite där ute idag så det var hur kul som helst, säger han.

– Det var vinna eller försvinna. Det smällde, det var grinigt och gnälligt. Det var lite grisigt från oss men sådana segrar är kanske nästan ännu bättre, säger Alexander Jeremejeff.

Lurade Rask

Anfallaren gjorde Häckens första mål, framspelad av målvakten Pontus Dahlberg, när han lurade Norrköpings unge mittback Theodore Rask.

– Jag såg att han inte visste om han skulle kliva eller falla. Han klev, då gick jag i djupet och kunde stöta in den.

Är ni favoriter till cuptiteln nu?

– Det känns som vi aldrig är det (skratt). Nu har vi hemmaplan nästa match, sedan får vi se vilka vi möter (av Degerfors IF och Västerås SK).

Andreas Alm menar att den som vann den här matchen tar hela cupen?

– Ja, han är skicklig med sina psykologiska kommentarer, men jag kan inte riktigt hjälpa honom där. Han kör sitt race. Men det var lite finalkänsla idag. Det var grinigt och det small. Skönt att vi kan vinna sådana matcher också, säger Alexander Jeremejeff.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling var besviken över resultatet, men delvis nöjd med den offensiva prestationen.

Efteråt fick han frågan om ”fel lag” vunnit matchen?

– Jag tror det kommer vara en del av den konkreta analysen efteråt. Att visa på hur starka vi var. Jag tror de hade tre eller fyra chanser. Oskar (Jansson) behövde väl inte göra någon riktig räddning. Det är surt när vi känner att vi är starka, och sedan blir det lite för enkelt för dem. Men man måste vara tajtare hemåt, säger Rikard Norling.

Det är lättare att vinna guldet i allsvenskan än att ta dubbeln?

– (skratt) Ja…det är det nog, säger Rikard Norling.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Kändes som att det sämre laget vann

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska Cupen fotboll (herrar)

Alexander Jeremejeff

Andreas Alm

Göteborg