Dimes svit sprack – på stopptid

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-08

Gais skräll mot Malmö uteblev

Gais målvakt Dime Jankulovski var på väg att hålla nollan – för sjätte matchen i rad.

Då satte Malmö 1–1 – i tredje stopptidsminuten.

– Det var en olycklig felbedömning av Dime, säger Gaistränaren Magnus Pehrson.

Senaste gången Dime Jankulovski släppte in ett mål var när Kalmars Patrik Ingelsten fullbordade sitt hattrick i 4–0-segern den 14 april.

I kväll mot Malmö fortsatte Jankulovski sin jakt på Mattias Aspers rekord (1999 höll Asper nollan i hela 1 247 minuter). Men jakten slutade på bittrast tänkbara sätt.

Fast situation

I den tredje stopptidsminuten var Jankulovski ute och flaxade när han skulle boxa bort ett frisparksinlägg och efter en rörig situation letade sig bollen i mål. Edward Oferes skott träffade stolpen och vallades i mål via olycklige Gaisförsvararen Andreas Tobiassons häl.

– Typiskt att det händer på en fast situation. Man kan aldrig vara nöjd när en svit spricker. Jag tycker inte att Malmö var värda poängen, säger Gaistränaren Magnus Pehrson till ppv.

Malmö buades ut

Gais var ytterst nära segern.

Tre minuter efter paus agerade Malmöförsvaret passivt och efter en del tveksamma ingripanden skänkte Gabriel bort bollen till Levon Pachajyan som satte 1–0.

Malmö, som stundtals buades ut av sin egen publik, jagade sedan kvittering, men såg länge ut att inte komma närmare än Jonatan Johanssons stolpskott med 20 minuter kvar.

Men Edward Ofere och en hel del tur såg till att Malmötränaren Roland Nilsson slapp en tung förlust mot sin tidigare klubb.