Fyra raka matcher utan seger.

Då slog Gais till med första derbysegern mot Örgryte på fem år.

3–1-vinsten innebär att laget nu är endast en poäng bakom Öis.

Både Gais och Örgryte har blandat och gett under den pågående säsongen av superettan.

Inför derbyt på Gamla Ullevi låg lagen efter varandra i mitten av tabellen, plats nio respektive åtta. Det blev till slut jagande Gais som plockade en efterlängtad seger efter fyra raka ligamatcher utan vinst.

– Att slå rivalen betyder allt. Svårare än så är det inte. Nu är alla gaisare kungar eller drottningar. Det är bara att njuta, säger Edin Hamidovic till GP.

Målexplosion i andra

Den första halvleken slutade mållös men innan kvällen var slut hade Örgryte åkt på tre baklängesmål. Först drog Andreas Östling in 1–0 i den 51:e minuten och tio minuter senare utökade Edin Hamidovic.

I matchminut 79 såg Karl Bohm till att dra in ytterligare en 3–0 inför de 9129 åskådarna. Öis hade det mesta av spelet resterande minuter och på stopptid drog Gabriel Altemark-Vanneryr in reduceringen till 1–3.

– Vi vann matchen i matchen. Och vi vann även matchen utanför plan, säger Hamidovic och syftar på de många fansen som hade tagit sig till arenan.

Trots segern förblir tabelläget oförändrad men Gais ligger nu endast en poäng bakom lokalrivalen som inte har vunnit en match sedan i maj (4–0 mot Värnamo).

Resultatet innebär även att Gais förlustfria svit mot Öis nu är uppe i 13 år. Däremot var det fem år sedan laget senast vann.