Matchfakta 23/9

Bunkeflo–Mjällby AIF 3–1 (1–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-23

Matchen:

Bunkeflo fick målvakten Ola Svensson utvisad i den 42:a minuten och en minut därefter gjorde Marcus Ekenberg 1-0 för bortalaget.

– Då var det naturligtvis stora svarta moln över oss, men vi biter ihop och tar tag i det, säger Bunkeflos assisterande tränare Ulf Zeba.

Repliken kom precis innan halvtidsvilan när mittfältaren Anders Ekelund satte kvitteringen. I den andra halvleken fortsatte Bunkeflo, med häng på allsvensk plats, att arbeta metodiskt och det gav utdelning. Magnus Carlsson och Daniel Sliper såg till att ge tre välbehövliga poäng.

– Ja. nu kan vi snegla uppåt i tabellen men det viktigaste är att vi gör en bra avslutning och visar att vi hör hemma på den här nivån, säger Zeba.

Mål: 0–1 (43) Marcus Ekenberg, 1–1 (45) Andreas Ekelund (Salif Jönsson), 2–1 (62) Magnus Carlsson (Daniel Sliper), 3–1 (79) Salif Jönsson (Richard Henriksson.

Varningar, Mjällby: Tobias Johansson.

Utvisning, Bunkeflo: Ola Svensson.

Domare: Patrik Berglund.

Publik: 852 (på Limhamns IP).

Bunkeflo:

Ola Svensson – Richard Henriksson, Max Fuxberg, Magnus Carlsson, Andreas Stridh – Daniel Sliper (78), Robert Kjellin, Anders Ekelund, Marcus Nilsson (11) – Jens Nordström, Ken Hansson (44).

Avbytare: Salif Jönsson (11), Patrik Eklund (44), Fredrik Jönsson (78)

Mjällby:

Rickard Fransson – Daniel Nilsson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson (74) – Erton Fejzullahu (69), Patrick Osiako (82), Johan Persson, Johan Svensson – Marcus Ekenberg, Simon Sjöfors.

Avbytare: Adam Berner (69), Daniel Ivanovski (74), David Löfqvist (82).

Dennis Ernst, fotbollsverige.se

Falkenbergs FF–Örgryte 2–1 (1–1)

Matchen:

Falkenbergs FF låg inför eftermiddagens match mot ÖIS på en näst sista plats i tabellen en poäng före Degerfors. Med två poäng till säker plats fanns det inte plats för några misstag.

I den 22:a minuten fick hemmalaget straff. Ricardo Penella stegade upp och satte bollen bakom Dick Last.

Falkenberg var det bättre laget i första halvleken och skapade flera chanser och Last fick jobba i målet. I den 33 minuten fick han ta hjälp av sina stolpar när Joel Johansson träffade målramen.

Med fyra minuter kvar av halvleken kvitterade Boyd Mwila till 1-1. I den andra halvleken kom Örgryte in bättre i matchen och kom till fler chanser än i första halvleken. 1–1 verkade stå sig matchen ut. Men i den 93:e minuten fick Falkenberg en till straff. Med förra straffskytten Penella utbytt fick Patrik Lundgren förtroendet från elva meter. Han förvaltade den på samma bra sätt och Falkenberg fick de ytterst viktiga tre poängen.

Målen: 1–0 (23) Ricardo Penella, 1–1 (42) Boyd Mwila, 2–1 (93) Patrik Lundgren

Varningar: Ljungskile: Darko Matijevic, Jörgen Wålemark, Anders Augustsson. Enköping: Peter Holm, Anders Lindberg, Eric Hammar

Domare: Michael Lerjéus

Falkenbergs FF: Tommy Naurin – Billy Berntsson, Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, Markus Thorbjörnsson – Ricardo Penella, David Svensson, Johan Claesson – Pawel Mendel (63), Joel Johansson, Björn Carlsson (64)

Avbytare: Emir Kujovic (62), Kristoffer Fagercrantz (64), Peter Vougt (91)

Örgryte: Dick Last – Alexandros Pappas, Iheb Hamzeh, Robin Jonsson, Martin Strömberg – Carlos Espinosa (61), Magnus Källander, Christian Lindström, Tommy Lycén (46) – Andreas Clarholm (82), Boyd Mwila

Avbytare: Mentor Zhubi (46), Ken Fagerberg (61), Jukka Sauso (82)