Kroatien till final – efter förlängningsrysare

Uppdaterad 2023-06-15 | Publicerad 2023-06-14

Det var uppdukat för en finalfest i Rotterdam på söndag.

Men Kroatien sabbade Nederländernas planer och vann semifinalen av Nations League.

Luka Modric blev hjälte efter en förlängningsrysare.

För tredje gången genomförs slutspelet av Nations League. För två år sedan vann Frankrike alltihop och för fyra år sedan fick Portugal lyfta pokalen.

I år har Kroatien chansen att stå som slutsegrare.

I semifinalen mot Nederländerna i Rotterdam under onsdagen drog man det längsta strået.

Modric hjälte

Det såg dock inte ut så när Donyell Malen gav hemmalaget efter dryga halvtimmen.

Men i den andra halvleken vände kroaterna. Luka Modric ordnade en straff efter 55 minuter som Andrej Kramaric behärskat förvaltade.

Med dryga kvarten kvar att spela satte sedan Atalantaspelaren Mario Pasalic 2–1, ett mål som verkade bli avgörande. Men i matchens absolut sista minut kvitterade Noa Lang efter en tilltrasslad situation.

I förlängningen var Kroatien starkast. Bruno Petkovic satte 3–2 i den första övertidskvarten och i den andra tryckte Luka Modric in 4–2 från straffpunkten.

I finalen väntar antingen Spanien eller Italien, som möts i den andra semifinalen på torsdagen.

Förlusten på De Kuip var Nederländernas första på 23 år i landslagssammanhang.