AIK:s nya smäll i superettan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-05-22

Minuter från förlust mot Mjällby

AIK siktar på att ta sig direkt tillbaka till allsvenskan.

1–1 borta mot Mjällby är en smäll för Rikard Norling-bygget – som ”räddades” av att även tippade topplagen Örebro och Norrköping tappade poäng.

Det positiva först för AIK – skadedrabbade Andreas Andersson spelade från start.

Det negativa – laget reser inte hem nöjt från Mjällby-matchen idag.

Redan i den 12:e minuten gav Fredrik Olsson Mjällby ledningen med 1–0 och det dröjde ända till matchminut 89 när Daniel Hoch räddade en poäng åt AIK.

Norrköping såg också ut att vara på väg mot sin andra förlust i superettaupptakten mot Väsby, men även i det mötet räddades poängen i 89:e minuten.

Målskytt: Andreas Alm.

Ex-allsvenska Örebro låg under med 1–0 hemma mot Falkenberg, men ÖSK lyckades kvittera genom argentinska importen Walter Gigena.

Gais fortsätter i stället att utmana topplagen, 4–0-vinsten mot Frölunda imponerar.

– Vårt mål är att vara etta, tvåa eller trea när serien är över. Men då gäller det också att finnas med i toppen när tåget går, säger Gais-tränaren Roland Nilsson till SVT.

Nilsson tror att de närmaste veckorna kan avgöra mycket.

– Om fyra-fem matcher så kommer nog fyra-fem lag att ha dragit iväg, konstaterar han.