Hammarby åker ur allsvenskan

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-10-28

”Undrar fortfarande vad som hände”

Allt såg så bra ut för Hammarby.

Simon Helg sköt in 2-1 för Hammarby i mitten av den andra halvleken. Men två svarta minuter i slutet av matchen förstörde allt, Hammarby föll med 2-4 och är degraderade efter tolv raka säsonger i allsvenskan.

– Jag undrar fortfarande vad som hände, säger Simon Helg till Sportbladet.

I den 79:e minuten drog Hammarbybacken Igor Armas upp armen och hindrade ett skott från Andreas Wihlborg. Domaren tvekade inte en sekund utan pekade på straffpunkten. Och Kristian Haynes sköt in kvitteringen trots att Kristoffer Björklund var på den.

”Vi tappar allt”

Minuten efter lämnade Björklund retur på ett skott, en retur som Magnus Andersson slängde sig på och forcerade in 3-2.

På övertid rullade Joakim Sjöhage in 4-2 och förlusten, i kombination med att Djurgården vann mot Helsingborg, betyder att Hammarby spelar i superettan 2010.

– Jag tycker vi spelar bra första timmen och kontrollerar matchen. Men sedan får de 2-2, vi blir nervösa och tappar allt, säger Helg.