Publicerad:
Uppdaterad:

Allsvenske stjärnan klar för AEK Aten

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Presenteras nästa vecka – och Berg kan lämna för USA

Foto: Bildbyrån

Astrit Ajdarevic lämnar Örebro SK. 

Mittfältaren är klar för AEK Aten erfar Sportbladet.

26-åringen kommer presenteras av den grekiska storklubben i början av nästa vecka.

Det har varit en utdragen historia om Ajdarevic skulle förlänga avtalet som går ut vid årsskiftet med Örebro SK men nu skriver grekiska sajten SDNA att ÖSK-mittfältaren tillsammans med sin agent Miro Jaganjac under nästa vecka beräknas anlända till Grekland för slutförhandlingar med AEK Aten. Enligt Sportbladets grekiska uppgifter är parterna dock redan överens och Ajdarevic klar att presenteras som ny AEK Aten-spelare i början av nästa vecka.

Lagkapten i OS

Offensive mittfältaren Astrit Ajdarevic, som svarade för elva poäng i årets allsvenska (4+7) och var lagkapten i det svenska OS-laget, kommer därmed bilda ett blågult centralt nav i AEK Aten där den före detta IFK Göteborgsspelaren Jakob Johansson har gjort stor succé.

Sportchef i AEK Aten är sedan tidigare i höstas dessutom Daniel Majstorovic och laget tränas av svenskbekantingen José Morais, tidigare tränare för Assyriska, gift med en svenska och under många år assisterande tränare till José Mourinho.

Sportbladet har sökt Astrit Ajdarevic och hans agent Miro Jaganjac för en kommentar.

”Klart att det lockar”

När det började ryktas om det grekiska intresset sa Ajdarevic till Expressen:

– Det finns stora klubbar. Det är bara att titta på AEK Aten, Panathinaikos och Olympiakos. Det är tre klubbar som ofta spelar Europafotboll, klart att det lockar. Men vi får se. Jag måste vara realistisk och ödmjuk. Beslutet är viktigt för min utveckling.

Astrit Ajdarevic har gjort över 50 landskamper för Sveriges U17-, U19- och U21-landslag.

En svensk kommer alltså till den grekiska ligan – men en annan kan vara på väg därifrån. Enligt ESPN är MLS-laget Chicago Fire på jakt efter Panathinaikos svenske stjärna Marcus Berg.

Om Berg, som många gånger påtalat hur bra han trivs i Grekland, skulle välja att lämna Panathinaikos för MLS skulle han, enligt ESPN, bli en så kallad designated player för Chicago Fire och i så fall tillåtas att tjäna över den annars satta maxgränsen på tre miljoner kronor per år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: