664 dagar – sedan nätade Zlatan igen

Han hade inte nätat i Champions League på 664 dagar. I kväll bröt Zlatan Ibrahimovic förbannelsen.

Svensken satte två mål när Inter besegrade PSV Eindhoven med 2–0.

– Han är en stor spelare, en riktig mästare, säger tränaren Roberto Mancini.

Zlatan Ibrahimovic satte 1–0 redan efter en kvart. Han revs ner innanför straffområdet och placerade den efterföljande straffen i mål. En säker bredsida till vänster om målvakten.

Målet var Zlatans första i Champions League sedan december 2005 då han nätade för Juventus i 3–1-segern mot Rapid Wien (han gjorde då 2–0 målet strax före halvtid).

”Värd turen”

Men mot PSV Eindhoven i kväll ville Zlatan mer. I 31:e minuten serverades han ett inlägg av Luis Figo och lobbnickade bollen i mål via stolpen.

– Ibrahimovic är en stor spelare, en riktig mästare. Han är lagets avslutare, han har klass och är den som gör skillnaden, säger Inters tränare Roberto Mancini till AP.

– Nu har Zlatan turen han är värd, säger expertkommentatorn Thomas Nordahl i Viasat.

Efter paus kom holländarna tillbaka något och hade bud på reducering. Men Eric Addos nick strök strax utanför stolpen.

Rött kort till Chivu

Med 25 minuter kvar visades Christian Chivu ut (två gula kort) och Inter drog sig tillbaka och bevakade sin ledning.

Italienarna, som förlorade mot Fenerbahce i första gruppspelsmatchen, tog en viktig seger. Mycket tack vare en viss Zlatan Ibrahimovic.