Beskedet: Svenska cupen skjuts upp

Av: Per Bohman, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Förbundet har bestämt sig.

Svenska cupen skjuts upp på obestämd tid.

”Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har Förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Tanken var att avsluta svenska cupen med kvartsfinaler i början av juni och semifinal samt final i juni/juli. Så blir det alltså inte sedan svensk fotboll ännu inte fått positivt besked från Folkhälsomyndigheten om att kunna starta upp elitfotbollen i Sverige. Därmed skjuts turneringen upp på obestämd tid.

Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har Förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för Allsvenskan, när den väl återstartas, skriver förbundet.

Cupvecka i juli?

Enligt Sportbladets uppgifter har förbundet – som reservplan – undersökt möjligheterna för att slutföra turneringen under en ”cupvecka” under juli månad då de återstående matcherna spelas under ett tajt spelschema, vilket vi också rapporterat om tidigare.

Det som försvårar möjligheterna för svensk fotboll att planera säsongen är faktumet att Uefas exekutiva kommitté flyttat sitt viktiga stormöte till 17 juni. Det gör att datumen för Europakvalen – vilket i sin tur påverkar datumen för allsvenskan och superettan – inte spikas förrän om knappt en månad.

PODD Efter Tyskland - vad händer nu med världsfotbollen?

Tyska Bundesliga blev den första stora fotbollsligan som drog igång igen efter coronauppehållet. Vad händer nu med de andra ligorna som fortfarande är pausade - och vad händer om antalet smittade ökar igen? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily - gäst är Simon Bank, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.