Therns hyllning av Sirius: ”Fantastiskt bra”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Två förluster på två försök för IFK Norrköping mot Sirius.

Då passar Simon Thern på att hylla Henrik Rydströms allsvenska arbete i Uppsala.

– Med tanke på hur han var som spelare med inoljade ben och en fet röv som i princip bara spelade bollarna bakåt så är det klart att han har gjort ett superbt jobb, säger Thern med glimten i ögat.

Det var, av förklarliga skäl, en besviken Simon Thern som nådde den mixade zonen efter IFK Norrköpings 1–2-förlust mot Sirius.

– Ganska bra fotbollsmatch. Två skickliga lag med bollen. Jämn tillställning som kan sluta lite hursomhelst. De har en fin idé och skickliga spelare som är helt inpräntade på vad de ska göra, säger Thern och lägger till:

– Sedan är det ju två skitmål vi släpper in... Så klart det är bittert att det blir en förlust på det.

”Får ta av hatten”

Samtidigt rådde det ingen tvekan om att Norrköpingsmittfältaren var imponerad över motståndet. När lagen möttes på Studenternas i somras så var inte Thern med, vilket han dock var nu.

– Första gången jag mötte dem nu. Sett dem tidigare och de är jätteskickliga. Man blir lite förblindad ofta av namn. Sirius är inte lika sexigt som IFK Göteborg eller Hammarby. Spelmässigt, av lagen man mött, har de tydligast ide hur de vill bedriva sitt spel. Fantastiskt bra jobbat av Rydström att få ihop ett så pass bra lag med de små medel som finns om man jämför med de stora rävarna, säger Thern och fortsätter:

– Ibland får man ta av hatten till motståndarna att de gjort det jäkligt bra. Även om det var en jämn match.

”Ska aldrig säga aldrig”

Samtidigt var det dock en tung förlust för ett IFK Norrköping som inför matchen hade fyra raka utan förlust och kanske, kanske ändå viss kontakt med Malmö FF i toppen.

När Malmö FF demolerade Kalmar på Guldfågeln arena samtidigt (0–4) under söndagen så innebär det att gapet till toppen nu är elva poäng stort för Norrköping – med sju matcher kvar att spela.

Gick ett sista eventuellt guldtåg från perrongen precis?

– Man ska aldrig säga aldrig. Men det klart. Vi ska nog ha fokus nu på att göra det bästa av varje match och vinna så många matcher vi kan så vi får ett härligt Europaäventyr nästa år.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.