Chivu blodig: Stod emot provokationer

Två moment gjorde Roma till vinnare:

Brassen Mancinis fantastiska överstegsfinter och Cristian Chivus blödande ansikte.

– Mina spelare gick inte på Lyons provokationer, säger Romatränaren Luciano Spalletti.

Armbågad Lyons anfallare Fred tryckte till Christian Chivu i frustration. Men Romaspelaren spottade ut blodet och klarade sig med näsblod.

Första mötet på Roms Olympiastadion slutade mållöst, men var fullt av fult spel och elva varningar delades ut.

I returen i Lyon i går kom målen, men det hårda spelet fortsatte också.

Romatränaren Spalletti hyllade spelarnas kyla efteråt:

– Det här var ett bevis på mognad av laget. De höll sig lugna från start till slut och gjorde två fantastiska mål.

– Det var starkt av dem att inte gå på Lyonspelarnas provokationer. Det var en hel del ojustheter som kunde undvikits, säger Spalletti.

Andra målet bäst

Roma, där Christian Wilhelmsson satt på bänken hela matchen, var mycket effektivt.

I 22:a minuten nickade lagkaptenen Francesco Totti vackert in 1–0, men det är Mancinis 2–0-mål som många minns i dag.

Kim fick chansen

Brasilianaren fick bollen till vänster utanför straffområdet och ställdes mot Lyonförsvararen Anthony Reveillere. Med fyra blixtsnabba överstegs- och kroppsfinter lurade Mancini fullständigt bort fransmannen och fri med Lyonmålvakten Gregory Coupet stänkte brassen in 2–0 strax före pausvilan.

Kim Källström byttes in direkt i andra halvlek och svensken satte bättre fart på Lyons anfallsspel.

Källström presterade flera giftiga passningar och hade ett bra skott mot mål i 60:e minuten där Romamålvakten Doni gjorde en mycket stark räddning.

Men Lyon lyckades inte spräcka målnollan – endast Romabacken Chivus näsa.

Efter en ful armbåge från frustrerade Lyonanfallaren Fred blev Chivu liggande vid sidan om planen med blodet forsande i ansiktet.