* Tack så mycket

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-09

Isländsk skräll ger Sverige drömläge i EM-kvalet

Mållöst på Råsunda – men Sverige står som segrare ändå efter kvällens omgång i EM-kvalet.

Tacka förre MFF:aren Emil Hallfredsson för det.

Islänningen såg till att stjäla två poäng av Spanien i tätstriden i grupp F.

Hallfredssons mål var vackert i en match som annars mest präglades av kamp.

Med en språngnick i den 40:e minuten styrde han in Johannes Gudjonssons inlägg bakom en maktlös Iker Casillas.

Dessförinnan hade Xabi Alonso visats ut redan i den 20:e minuten av den tyske domaren Wolfgang Stark. Alonso såg rött direkt efter en tackling mot Arnar Vidarsson.

Trots att Spanien spelade med en man kort blev hela den andra halvleken en enda lång press mot det isländska målet, där hemmalaget bara mäktade med enstaka kontringar.

Till sist gav det utdelning – efter en vacker individuell prestation av Andres Iniesta. Barcelonaspelaren bröt sig fram i den 86:e minuten och kunde placera in den bakom Árni Arason.

På övertid hade Island sedan en farlig frispark som så när resulterade. Men 1-1 stod sig tiden ut och Sverige har skaffat sig ett drömläge inför fortsättningen av EM-kvalet.