Enkelt vidare efter 3–0 mot grekiska Aris

Sommarens nyförvärv från Wolfsburg har börjat betala av sig.

Edin Dzeko blev tvåmålsskytt när Manchester City tog sig vidare till åttondelsfinal i Europa League.

Edin Dzeko var ett hett transferbyte i somras och det blev till slut Manchester City som lade vantarna på den 24-årige bosniern. De 310 miljoner kronor som han kostade har den förre Wolfsburgsanfallaren nu börjat avbetala på allvar.

Utnyttjade dundertabbe

City fick en drömstart mot grekiska Aris efter att nyförvärvet förvaltat läget som uppstod efter att en back i det grekiska försvaret misslyckats med nedtagningen på låret totalt.

I den tolfte minuten, bara tre minuter efter det första målet, slog bosniern till igen. Efter framspelning av David Silva klev Dzeko inåt banan och avlossade ett lågt skott med vänstern i bortre burgaveln.

– Han spelade bra och det var väldigt viktigt för honom att han fick göra två mål, säger Roberto Mancini till Manchester Evening News.

Touré fastställde 3–0

I den 75:e minuten finade ivorianen Yaya Toué till siffrorna med sitt 3–0-mål efter att hans långskott styrts in via en back. Mancinis gäng fick med sig 0–0 efter mötet i Grekland senast och efter torsdagens seger är avancemanget till åttondelen i Europa League säkrat för City.