20.45: Följ Sverige-Armenien med Leifby

Publicerad 2021-06-05

EM-genrep på Friends arena.

Sportbladets Marcus Leifby direktrapporterar under matchen. Häng med här.

Sportbladets Marcus Leifby direktrapporterar.

  • Marcus Leifby
    5 juni 2021

    Det här var bland det mest energikrävande jag varit med om. Någonsin. Jag skulle hellre gått på simskola med Emil Forsberg, hjälpt honom ta på sig orange simpuffar, peppat honom, hoppat i tillsammans med honom, torkat honom med en liten, liten hundduk med EM 92-maskoten Berni på efteråt, tvättat honom med alkoholfri tvål, än att se den här landskampen mellan ett allt för bra men ofokuserat, försiktigt, oinspirerat Sverige mot ett totalt meningslöst Armenien, i en totalt meningslös match.

    2-1.

    Jiihhaaa!

    Den här typen av matcher är ett gift mot allt mitt idrottsintresse. Det handlar inte om någonting, den ska bara avverkas för att någon förväntar sig att den ska spelas, för att någon bestämt att det är viktigt och ”en bra värdemätare”. Men det är det förstås inte. Det är som att se en väg, som

  • Marcus Leifby
    5 juni 2021

    Berg gjorde mål, 3-1, det är lätt att glömma bort eftersom det aldrig har hänt innan. Det har hänt 24 gånger men det känns som att det aldrig har hänt.

  • Marcus Leifby
    5 juni 2021

    3-1!

  • Marcus Leifby
    5 juni 2021

    Slut! Sade jag inte att det var slut? Det är slut, det har känts som slut sedan 21.34. Men slut är det och Sverige vinner med 2-1. Rättvist? Ja, säkert, men på det stora hela en totalt meningslös fotbollslandskamp som rättighetsinnehavaren nu försöker prata upp som om det vore EM-finalen -88.

  • 5 juni 2021

    Danielsson har stärkt sina aktier. Isak och Kulusevski har verkligen inte gjort det. Berg är Sveriges Timo Werner, får massor med skit men bidrar med massor. Forsberg äntligen den som alla säger han var tidigare, men inte var.

    Bra