Malmö ökar gapet i guldstriden – trots Dahlins miss

Publicerad 2023-09-23

DEGERFORS. Det blev dramatiskt på Stora Valla efter Johan Dahlins tavla.

Men Malmö klarade till slut av att besegra Degerfors med 2–1 och sätter press på övriga lag i guldstriden.

– Det blir lite stressigt men det var oerhört skönt att vi fick med oss tre poäng, säger Stefano Vecchia.

Malmö FF

Det såg ut att bli en behaglig seger för Malmö i ösregnet. I en match som inte var direkt sprudlande ledde man med 2–0 en bra bit in i andra halvlek.

Men i 79:e minuten stod målvakten Johan Dahlin för en minst sagt svag passning rakt i gapet på Diego Campos. Han tackade och tog emot genom att skicka in reduceringen i nät och ge matchen rejält med nerv.

Degerfors gav kvitteringsjakten ett ordentligt försök men gick bet – och Malmö vann med 2–1.

– Känslan är jättebra. Det är klart att vi gör så att det blir lite spänning på slutet. Överlag är det inte vår bästa match men tillräckligt för att vinna, säger Stefano Vecchia.

Het Vecchia

Malmö hade majoriteten av farligheterna i första halvlek – ofta genom Stefano Vecchia. 28-åringen vek in flera gånger från vänster och satte Degerfors målvakt Sondre Rossbach på prov.

Och i slutet av första halvlek fick han utdelning när han knorrade in bollen i bortre hörnet.

– Jag har gjort några sådana är jag viker in och skjuter i bortre. Den har man gjort förr, säger han.

Degerfors hade inte haft särskilt många offensiva försök av värde i den första halvleken men i början av andra började det sakta bli lite bättre.

Men i 62:a minuten kom kallduschen när Oliver Berg spelade fram Sergio Pena som kontrollerat direktsköt in 2–0 i ena hörnet.

Sätter press på konkurrenterna

Malmö vann alltså till slut med 2–1 och toppar serien med fyra poängs försprång ner till Elfsborg med sex matcher kvar att spela. Elfsborg och övriga guldkonkurrenter har dock en match mindre spelad.

För Degerfors är det ännu en tung förlust och man är fortsatt på nästjumboplatsen med 23 poäng, samma antal som Sirius som ligger på kvalplats men som har en match mindre spelad.

– Vi vet att det blir tufft. Men det är sex matcher och det kommer svänga i tabellen. Det är ingen idé att kolla på den utan vi tar match för match, säger Christos Gravius.