Janogy inte redo för landslaget

Publicerad:
Uppdaterad:
Madelen Janogy.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Madelen Janogy.

FOTBOLL

Tuffa EM-kvalmatcher väntar Sverige i september och Peter Gerhardsson ser ut att få klara sig utan anfallaren Madelen Janogy.

– Det är klart att man alltid vill vara med men så som det ser ut nu så tror jag att jag måste orka spela 90 minuter innan, säger Janogy till Sportbladet.

Det var i våras som Madelen Janogy tog en paus från fotbollen. I en intervju med Expressen öppnade landslagsstjärnan upp om sin psykisk ohälsa och i somras kom beskedet att hon bryter kontraktet med Wolfsburg.

Nu är hon tillbaka i tryggheten i Piteå. I förlustmatchen mot Djurgården gjorde Janogy sitt tredje inhopp i damallsvenskan men när hon är redo att göra sin första start vet hon inte.

– Det är svårt att säga. Det känns som att jag kommer in i det mer men samtidigt så vill jag inte stressa utan ta det i min takt. 

”Det är kanske lite tidigt”

Janogy, som hoppade in och frälste Sverige i VM-premiären förra sommaren, fanns med i den senaste landslagstruppen. När det nu är dags för de tuffa EM-kvalmatcherna mot Ungern hemma och Island på bortaplan så känner hon sig inte helt redo.

– Det är kanske lite tidigt. Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Jag startar inte ens i damallsvenskan nu och jag tror att jag måste fokusera på det först. Innan jag kan tänka på det, säger hon. 

”Inte pratat nånting”

Landslagsledningen har stöttat Madelen Janogy under den tuffa tiden och även om hon har haft en del kontakt med förbundskapten Gerhardsson tidigare så har de inte pratat inför uttagningen som sker nu på onsdag.

– Nej, vi har inte pratat någonting. Men som sagt det var inte längesen jag kom till Piteå. Det har varit mycket nytt där, mycket som har hänt, så det har varit mest fokus kring det, säger Janogy. 

Sedan tidigare står det klart att Stina Blackstenius och Hanna Bennison inte är tillgängliga för spel på grund av skador.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.