Lindelöf redo för PSG – hyllas av lagkamraten

Av: Jacob Larsson

Publicerad:

Victor Nilsson Lindelöf saknades mot Fulham.

Nu är svensken tillbaka i full träning inför mötet med PSG i Champions League.

– Vi har en stor, stark och skadefri trupp vilket behövs för de stora matcherna, säger Ole Gunnar Solskjaer till Manchester Uniteds hemsida.

Ole Gunnar Solskjaer vet ännu inte hur det känns att förlora med Manchester United. En del hävdade att det första riktiga testet var Tottenham på Wembley – en match ”The Red Devils” vann med matchens enda mål.

Om Tottenhammatchen var något av ett elddop, så är morgondagens batalj med den franska gigantklubben PSG i så fall examensprovet.

”Har några av världens bästa spelare”

Skadeläget (Edinson Cavani och Neymar ser ut att missa matchen) gör förvisso att fransosernas laguppställning är höjd i dunkel, men att Angel di Maria, Marco Veratti och Kylian Mbappé är några av pjäserna som kommer att marschera in på Old Traffords gräsmatta i morgon kväll är nästintill säkert.

– Det har varit fantastiskt att se deras (PSG:s) framsteg. Jag spelade mot dem 1995 för Molde så förändringen är otrolig. De har några av världens bästa spelare och är vana att vinna, säger Solskjaer till den samlade pressen under måndagen.

Vilade spelare – vann stort ändå

I årets ligaspel har Manchester United också genomgått en förändring som heter duga. Sedan norrmannen tog över efter sparkade José Mourinho har laget på allvar blandat sig i striden om nästa års Europaplatser, efter att ha placerat sig så långt ned som tia några omgångar in på säsongen.

I 3–0-segern mot Fulham i helgen kunde Solskjaer till och med kosta på sig att vila några av sina bästa spelare – däribland svenske mittförsvararen Victor Nilsson Lindelöf. 24-åringen påstods vara sjuk, men efter matchen klargjorde Solskjaer att det inte var någon fara.

Under måndagen var svensken planenligt tillbaka i full träning, och förväntas vara redo för den tuffa uppgiften på tisdag kväll.

– Vi har en stor, stark trupp och det tycker jag vi har visat. Vi har också en otrolig bredd, även om vi föredrar att spela den bästa elvan så ofta som möjligt, säger Solskjaer.

”En toppspelare”

I den ingår numera Nilsson Lindelöf på heltid. Svensken har hyllats mycket – och ofta – för sina insatser de senaste månaderna. I brittisk sportpress pryddes måndagens rubriker av hans namn – och beskedet att han är tillbaka i träning.

– Lindelöf är en toppspelare. Det var tufft för honom i början, men nu visar han alla vilken spelare han är. Jag är glad för hans skull och han förtjänar framgången. Nu hoppas jag att han fortsätter att visa god form för det hjälper laget mycket, sa Eric Bailly, som väntas bilda mittlås med svensken mot PSG, till Manchester Uniteds officiella tv-kanal i veckan som gick, enligt African Football.

▪▪ Åttondelsfinalen i Champions League mellan Manchester United och Paris SG har avspark imorgon tisdag, 21.00.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE