Zlatan målskytt i den spanska supercupen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-14

Målskytt för fjärde matchen i följd

Zlatan Ibrahimovic såg ut att bli matchvinnare i första mötet i spanska supercupen mot Sevilla.

Svensken byttes ut i den andra halvleken vid ställningen 1-0. Då rämnade Barcelonas spel och Sevilla vände till 3-1.

Zlatan gjorde mål i båda matcherna under Asien-turnén, och mot Skottland tidigare i veckan.

På lördagskvällen var det dags igen.

På ett inspel från brassen Maxwell, som spelade vänsteranfallare mot Sevilla, vräkte han sig fram och stötte in bollen med tåspetsen bakom Andres Palop.

Tappade när Zlatan byttes ut

Zlatan byttes sedan ut i den 52:a minuten till förmån för Lionel Messi och Barcelona tappade sitt spel. Med svensken på plan fick de fast bollen på Sevillas planhalva under längre perioder.

I stället kunde Luis Fabiano kvittera i den 62:a minuten med ett skott mellan benen på målvakten Ruben Miño.

Kanouté visade klass

Därefter visade maliern Frederic Kanouté klassen två gånger om när han först stötte in 2-1 snyggt i bortre hörnet, och sedan distinkt nickade in 3-1 sent i matchen.

Barcelona saknade sina spanska VM-stjärnor i matchen, men till returen på Camp Nou nästa lördag lär Pep Guardiola matcha en mer rutinerad elva för att kunna hämta in underläget och bärga titeln.

Frågan: Är Zlatan Ibrahimovic med då?