Jönköpings Södra räddat av straff i slutminuten

Jönköpings Södra tappade 2-0 till 2-2 mot Assyriska.

Men en straff i sista minuten räddade serieledarna.

DOKUMENT: Så blev J-Södra en brutal segermaskin

Jönköpings Södra fortsätter att vinna i Superettan. Men mot Assyriska såg succélaget ut att tappa poäng.

Det började dock bra för serieledarna. Tim Söderström gav laget ledningen redan efter sex minuter. Kvarten senare ökade Tommy Thelin på till 2-0.

Men Assyriska kom tillbaka i den andra halvleken.

Thelin avgjorde

Alexander Nilsson satte reduceringen i den 57:e minuten och med tio minuter kvar av ordinarie tid kom kvitteringen. Gustavo Ezequiel Blanco Leschuk kastade sig fram på ett inlägg och stötte in 2-2.

Men i den 90:e minuten fick serieledarna straff efter att Thelin fällts av Assyriskamålvakten Robin Malmkvist.

Thelin tog själv hand om straffen och sköt segern till Jönköpins Södra. Serieledarna drar nu ifrån i Superettan och leder fyra poäng före tvåan Östersund och elva poäng före trean Degerfors.