IFK Göteborg vidare i Europa League-kvalet

Uppdaterad 2015-07-28 | Publicerad 2015-07-23

Strax efter att Gustav Engvall skjutit in 1–0 till IFK Göteborg kastades ett knallskott in på planen i närheten av John Alvbåge.

Då kontrade Mikael Boman in 2–0 och stängde matchen.

IFK Göteborg är vidare till tredje rundan i Europa League.

IFK Göteborg

Det var den första matchen utan Blåvitts mål- och assistkung Lasse Vibe. Den danske anfallarens flytt till engelska Brentford blev officiell tidigt på torsdagen – bara timmar innan returen mot polska Slask Wroclaw i Europa League-kvalet. Efter fyra oavgjorda matcher i rad, bland annat 0–0 i det första mötet mot Slask Wroclaw blev det återigen en trög start på Gamla Ullevi.

Två snabba mål

Göteborg hade svårt att hålla i bollen och inget av lagen lyckades skapa någon riktigt farlig chans.

Men i den andra halvleken kom IFK Göteborg ut betydligt bättre. Något som fick den polska klacken att bli frustrerad. Knallskott brändes av och bengaler tändes. Men det störde inte Gustav Engvall fick bollen i en lite dålig vinkel men ändå rullade in bollen mellan benen på målvakten i den 55:e minuten.

Knallskott i närheten av Alvbåge

Det gjorde stämningen på läktaren än mer frustrerad och kort efter målet kastades ett knallskott in på planen i samband med en frispark för Slask. Knallskottet smällde bredvid John Alvbåges vänstra stolpe, men målvakten boxade ut frisparken utan problem vilket öppnade för en snabb omställning. Mikael Boman snappade upp en långboll och lyckades utnyttja ett misstag från den polske målvakten.

– I första var vi lite sega, i  andra går det mycket bättre och då sätter vi två också. Vi tänker inte så mycket, vi bara lirar, säger Gustav Engvall i Viasat.

I den tredje rundan i Europa League-kvalet ställs Blåvitt mot portugisiska CF Os Belenenses.