"Håller pissdålig kvalitet"

Uppdaterad 2012-07-22 | Publicerad 2012-07-21

Özkan Melkemichel missnöjd med domaren

När Helsingborg vann borta mot Syrianska i fjol var tränaren Özcan Melkemichel rasande på HIF.

Efter kvällens förlustmatch fick sig domarna en känga.

– Jag tycker de håller pissdålig kvalitet. Det måste sägas, säger Syrianskas tränare.

Fjolårets möte i Södertälje mellan Syrianska och Helsingborg var ett kaosmöte utan motstycke. Syrianska ledde länge men fick se sig besegrade på övertid efter att ha fått två spelare utvisade i slutskedet. Situationen hade föregåtts av att Helsingborgsspelarna inte spelat ut bollen när Syrianska hade en spelare skadad, och Syrianskatränaren Özcan Melkemichel var rasande efteråt.

Inledningsvis såg dagens möte inte ut att bjuda på ett liknande drama.

Först sprang sig HIF:s Erik Sundin fri på en djupledspassning av Christoffer Andersson och rullade in 1–0 efter fem minuter.

En knapp kvart senare var det dags igen för Helsingborg: Alvaro Santos drev in i straffområdet och fälldes av Rabi Elia. Domaren Michael Lerjéus tvekade aldrig och blåste straff.

Santos var lika säker på sin sak från straffpunkten och rullade in 2–0.

"Sulan" ställde till det

Men Syrianskas elände stannade inte där.

Högerbacken Alexander Michel byttes ut i den 23:e minuten till förmån för Suleyman Sleyman.

Ett par minuter senare slarvade ”Sulan” med ett tillbakaspel, Erik Sundin stal bollen och kapades utanför straffområdet av Dwayne Miller. Lerjéus plockade fram det röda kortet och reducerade hemmalaget till tio man.

Admir Aganovic fick bytas ut så att andrekeepern Lasse Staw kunde ersätta Miller i målet, och Syrianskas uppförsbacke blev bara brantare.

Mot slutet av den första halvleken visade dock ett sargat Syrianska prov på karaktär och vaskade fram ett par fina chanser genom Sharbel Touma och Dinko Felic.

Men underläget, 0–2, stod sig in i paus.

– Det gäller att inte slappna av för oss för de kommer att tagga extra nu, sa Helsingborgs Alvaro Santos i halvtidsintervjun med Canal plus.

Och taggade var just vad Syrianska gjorde. Trots de mindre lovande utsikterna gav man ändå mästarna en match – och fick utdelning när Dinko Felic plockade fram en kandidat till Årets mål.

”Sulan” Sleyman fick något av en revansch för slarvet i första halvlek när han slog en lång boll mot Syrianskas norske anfallare. Felic tog emot bollen med bröstet, höll undan för Christoffer Andersson och lyfte bollen över Joseph Baffo – för att slutligen skicka in 1–2-reduceringen på volley bakom Pär Hansson.

"Tveksam situation"

Men magin till trots räckte det inte till mer än så för Syrianska.

Helsingborg kunde hålla undan och på en kontring på övertid sänktes ett tappert kämpande Syrianska definitivt när inbytte Daniel Nordmark lobbade in 3–1 över Lasse Staw.

Efteråt var Özcan Melkemichel stolt över lagets insats, men ett par tveksamma situationer störde honom. Bland annat när Johan Arneng gick omkull i straffområdet i den 87:e minuten efter en närkamp med Erlend Hanstveit.

– Han (Hanstveit) har ingenting i ryggen att göra och jag tycker det är en solklar straff. Sen så såg situationen på vår hörna innan de kontrade in 3–1 väldigt tveksam ut, sa Melkemichel i tv-intervjun och fortsatte:

– Vi får leva med det här men jag tycker domarna håller pissdålig kvalitet, det måste sägas.