Napoli vann gruppen efter miss av svensken

Uppdaterad 2016-12-07 | Publicerad 2016-12-06

Men Victor Nilsson Lindelöfs Benfica vidare ändå

Benfica är vidare i Champions League.

Men förstaplatsen tog Napoli hand om.

Segern kom efter ett tveksamt agerande av Benficas svenska back Victor Nilsson Lindelöf vid Napolis första mål.

– En touch och de är förbi, säger landslagsbacken själv.

Det som man på förhand trodde skulle bli ett direkt avgörande möte för avancemang blev en uppgörelse om första- och andraplatsen.

För grupptrean Besiktas, som bara var en poäng efter Napoli och Benfica, klappade genom totalt i Kiev och förlorade stort (0–6). Matchens utveckling präglades av en ifrågasatt utvisning av Andreas Beck och ett kollektiv som föll igenom helt och hållet.

Med biljetten klar för avancemang spelade Benfica och Napoli om segern i gruppen.

Det stod länge 0-0 mellan Benfica och bortalaget Napoli, men i andra halvlek lossnade det för gästerna.

Benfica spelade från start med en högt stående backlinje och det straffade sig. I den 60:e minuten fick Dries Martens till en smart försvarsöppnade boll i djupet bakom svenska backen Victor Nilsson Lindelöf.

Hängde inte med

Bollen slogs snabbt och överraskande och svensken hängde inte med en rättvänd José Callejón som avancerade mot mål och vackert chippade in 1-0 till Napoli.

"ÄNTLIGEN straffade Napoli den höga backl injen hos Benfica. VNL sov lite, läropeng. Mot bättre lag måste man vara mer vaken annars smäller d" skriver fotbollsexperten och före detta spelaren Martin Åslund på twitter.

I Viasat-studion efter matchen var experten Lars Lagerbäck också inne på den högt ställda backlinjen som öppnade för misstaget.

– Det är inte bra försvarsspel. De hade en ovanligt drastiskt hög backlinje, säger Lars Lagerbäck och påpekade:

– Här tycker jag att man ska ta djup.

Knappt 20 minuter senare gjorde Martens själv 2-0 genom ett fint skott, där försvarsarbetet från Luisao inte var tillräckligt. Benfica reducerade i slutminuterna men det räckte inte. Matchen slutade 2-1 till Napoli.

Napoli tar hand om förstaplatsen. Trots förlusten räckte det till avancemang för Benfica och Victor Nilsson Lindelöf.

Och han var förstås nöjd med att Champions League rullar vidare:

–  Jag vet inte riktigt, jag vet inte hur jag ska beskriva matchen. En lite konstig känsla. Vi gjorde inte vår bästa match, men vi är vidare, säger Victor Nilsson Lindelöf i Viasat efter matchen.