Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-24

PSV Eindhoven kunde vinna efter vändning – trots missen

Marcus Berg.

Marcus Berg såg ut att bli syndabock mot Lille.

Anfallaren brände öppet mål och när fransmännen tog ledningen var PSV ute ur Europa League.

Men svensken tog revansch och såg till att hemmalaget kunde vända till 3-1 och kvalificera sig för åttondelsfinal i Europa League.

Missen kom i den nionde minuten. Marcus Berg fick öppet mål men träffade stolpen istället för nätet.

Ett misstag som såg ut att bli dyrt när Pierre-Alain Fru dunkade in 1-0 mellan benen på Andreas Isaksson. Då var Lille vidare med 3-2.

Berg fick revansch

I den 55:e minuten kvitterade PSV till 1-1. Balázs Dzsudzsák lurade bortalaget vid en frispark. När Lilles målvakt Barel Mouko ställde upp muren drog Dzsudzsák in bollen.

Målet godkändes då PSV-spelaren inte hade begärt någon ny signal. Drygt tio minuter senare tog Berg revansch.

Svensken spelade fram Jermain Lens som kunde sätta 2-1 i öppen kasse.

Brassen Marcelo fastställde slutresultatet 3-1. Ola Toivonen spelade också från start för PSV, som är klar för åttondelsfinal efter sammanlagt 5-3.

Twente och Ajax avancerade

Två andra hollandsproffs gick vidare. Emir Bajramis Twente slog ut Rubin Kazan med totalt 4-2 och Rasmus Lindgrens Ajax besegrade Anderlecht med 5-0.

Två andra svensklag utslagna

Dessvärre försvann två svenskar från Europa League i kväll. Young Boys med Alexander Farnerud och Behrang Safaris Basel fick lämna efter totalt 3–4 mot Zenit S:t Petersburg respektive Spartak Moskva.