Här knockas han av Zlatans kanon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-09

Det var på övertid som Zlatan avlossade den – den stora kanonen.

Frisparkskottet var så hårt att målvakten aldrig hann få upp händerna – utan räddade med huvudet.

Barcelona vann matchen med 2–1.

När klockan tickat över full tid på Valerij Lobanovskij-stadion fick Leo Messi en hård smäll strax utanför straffområdet.

Han låg länge kvar i gräset och fick sedan ledas ut, med en befarad stukning.

En väldigt frisparkssugen Zlatan Ibrahimovic tog beslutsamt hand om bollen – och avlossade i den 94:e minuten ett fruktansvärt skott.

Frisparken var så hård att den fullständigt rammade Dynamo Kievs målvakt , som aldrig ens fick upp händerna.

Räddade med huvudet

Men välplacerad som han var lyckades han rädda med huvudet – och efter att ha tagit ett vacklande steg åt sidan – lyckades han därmed hålla nere siffrorna.

Kvällen började dock på sämsta tänkbara sätt för ett Barcelona som inte haft någon spikrak väg till åttondelsfinal.

Redan i den andra minuten nickade Artem Milevskij in 1–0 under målvakten Victor Valdes.

Därmed var plötsligt drömmen mer påtaglig och jordnära för Dynamo Kiev som behövde besegrade Barcelona med 2–0 för att gå förbi i tabellen.

Messi knorrade in 2–1

Men Barcelona reste sig snabbt, tog över spelet totalt och det blev bara en tidsfråga innan utdelningen skulle komma. Det gjorde den i 33:e matchminuten efter snabbt och rappt passningsspel. Ibrahimovic hittade Leo Messi som spelade vidare till Eric Abidal på kanten. Hans precisa passning förpassades i mål av Xavi. Fram tills dess hade Barcelona haft 77 procent av bollinnehavet.

Efter det målet behövde Dynamo Kiev vinna med tre mål för att gå förbi det regerande mästarlaget i tabellen – en omöjlig uppgift.

Med knappt fem minuter kvar knorrade sedan Messi in en frispark till 2–1.