Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-07-13

Gick mot säsongens första
seger – då rasade försvaret

Tretton matcher, noll segrar och tjugoen minusmål.

Men för första gången på säsongen såg Örgrytes svarta statistik ut att bli ljusare när Magnus Anderberg nickade in 2–0.

Sedan föll allt.

Örgryte kryssade mot Gefle.

Inför avspark lät inte 2-2 som ett fasansfullt reslutat för jumbon, men en timme senare räknade nog ingen öisare med annat än säsongens första seger.

Då hade Magnus Anderberg tråcklat sig fri på vänsterkanten, sneglat mot mitten och duttat in den till Björn Anklev som stormade fram och satte ledningsmålet. En stund senare hamnade Anderberg helt fri framför mål och nickade den i bortre gaveln.

”Känns väldigt bra”

Örgryte med två poäng på tretton matcher hade då 2–0, mindre än 40 minuter kvar att spela och motståndarnas målfarligaste spelare, Hasse Berggren, skadad och utbytt.

– Just när två-noll kommer känns det väldigt bra, säger Anderberg till PPV.

Men så hände något.

Så gott som direkt på avspark sprang Daniel Westlin igenom, drog Johan Sjöberg som föll enkelt och placerade in reduceringen. Och med tre minuter kvar av ordinarie tid nickade två öisbackar ihop och bollen studsade till Amadou Jawo som nickade in kvitteringen.