Lustig firar med lagkamraterna.

År 1897 vann Celtic med 4–0 på bortaplan mot Glasgow Rangers.

120 år senare bräcktes rekordet.

Men det krävdes ett svenskt solomål.

Celtic och Glasgow Rangers har mötts över 400 gånger. När lagen klev ut på Ibrox under lördagen var de grönvitas rekord för största bortarekord 120 år gammalt och lydde 0–4.

Två timmar senare var det nerpetat ett snäpp.

Fin prestation av Lustig

Celtic rivstartade med mål i minut sju (Scott Sinclair) och arton (Leigh Griffiths). I andra halvlek trillade bollarna in, så med tre minuter kvar och ställning 1–4 var spänningen över vilka som skulle vinna Old Firm borta. Men det fanns fortfarande ett spänningsmoment kvar för bortafansen: skulle det sekelgamla rekordet ryka?

Jodå, det har vi ju redan skrivit. Men det krävdes en soloprestation av Mikael Lustig, som bröt en boll på mittplan, klev förbi en försvarare och från staffområdslinjen böjde in ett avslut i bortre hörnet.

Har gått obesegrat genom serien

Svensken blev så glad över 1–5-målet att han gled på knä och drog tröjan över huvudet.

– Min enda besvikelse är att vi borde ha gjort fler mål, sa tränaren Brendan Rodgers enligt Daily Record.

Matchen hade ingen egentlig betydelse för ligatiteln. Den säkrade Celtic redan för ett par veckor sedan. Vad Lustig och de andra i stället har att sträva efter är att för första gången gå igenom en hel säsong obesegrade. Hittills har de 30 segrar och 4 kryss på 34 matcher.