Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Berg utbuad – jämförs med ett träd

Svensken utbuad av egna fansen och häcklad av experten

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vem är bäst av Marcus Berg och ett träd”, frågar sig den tidigare Krasnodar-spelaren Vladimir Bystrov i sociala medier.

Nu vädjar klubben till Bystrov och de buande fansen på arenan att ha tålamod med svensken.

”Alla spelare behöver tid att anpassa sig”, skriver marknadschefen Aram Fundukyan på Instagram.

Marcus Berg möttes med burop under FK Krasnodars möte med Lokomotiv Moskva (1-1) i helgen. Detta sedan den profilerade anfallsvärvningen inte gjort något mål på sina sju första matcher för klubben.

Bad följarna att rösta

En av alla kritiker mot svensken är tidigare Kransodar-spelaren Vladimir Bystrov. 35-åringen, som i dag jobbar som tv-expert, jämför på sociala medier svensken med ett träd.

Hånet mot Berg
Hånet mot Berg

Ryssen postade först en bild på ett träd och frågade sina följare om det i själva verket var Marcus Berg, skriver sport-express.ru. Sedan följde Bystrov upp med att fråga följarna om vem som egentligen är bäst på fotboll, trädet eller svensken.

”Är inte bra för klubben”

Den hårda kritiken har redan fått klubben att rida ut till Marcus Bergs försvar.

”Alla spelare behöver tid att anpassa sig och vi är tacksamma att Marcus kom till vårt lag eftersom en av våra andra anfallare är väldigt ung och en annan skadebenägen. Du ska inte alltid lyssna på sofftyckare utan analyser spelet själv och lyssna på våra tränare. Efter matchen mot Lokomotiv sa alla att atmosfären på arenan var fantastisk och det var ni som skapade den. Men att bua åt Marcus Berg är inte bra för klubben. Tvärtom, han behöver ert stöd nu mer än någonsin”, skriver marknadschefen Aram Fundukyan på Instagram.

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Berg
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN