Englands frälsning: Walcotts superinhopp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-18

Stuart Pearce lag klart för semifinal i U21-EM

Theo Walcott byttes ut i halvtid i U21-premiären mot Finland. På torsdagkvällen tog han gruvlig revansch. Hans superinhopp låg bakom Englands 2–0-seger mot Spanien. Och nu är England klart för semifinal.

Arsenals superstjärna Theo Walcott hoppade in för England mot Spanien. Och vips gjorde England både 1–0 och 2–0 i slutspelsmatchen i U21-EM.

Som första lag är England klart för semifinal i U21-EM. 2–1 mot Finland i premiären följdes upp med en övertygande 2–0-seger mot Spanien i Göteborg på torsdagkvällen. Theo Walcott kom in i andra halvlek, efter att inte ha kommit till sin rätt mot Finland i premiären, vid ställningen 0–0. Vips så hade England skapat sig en 2–0-ledning.

– Theo skulle omöjligt knäckas av det. Han är en sådan bra människa, säger Englands förbundskapten Stuart Pearce om petningen av Walcott mot Finland.

...och England missade även en straff

Efter 31 minuter fällde Javi Garcia Englands James Milner i straffområdet. Domaren dömde straff. Men Sergio Asenjo i det spanska målet räddade Milners skott från elva meter. Fraizer Campbell kom in efter 39 minuter. I 67:e satte han 1–0 efter en bjudning från en spansk försvarare. Theo Walcott, som bytte av Adam Johnson efter 62 minuter, sprintade sedan loss och spelade fram James Milner som enkelt kunde sätta 2–0 från straffområdeslinjen. Kvällens största jubel på Gamla Ullevi fick just Walcott när han byttes in.

– Snyggt spel av Theo. Jag missade straffen men vid målet sköttes allting på det stora hela riktigt snyggt, säger James Milner i TV4 Sport.

Spanien på väg att slås ut

England har sex poäng efter två matcher, man vann mot Finland med 2–1 i premiären, och är nu som första lag klar för semifinal i U21-EM. För Spanien ser det mycket värre ut. Eventuellt avancemang avgörs i sista omgången. Laget saknade storstjärnor som Cesc Fábregas och Sergio Ramos. De spelar Confederations Cup i Sydafrika.