Den nya stjärnan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-27

Chippens succé – tvåmålsskytt i hemmadebuten

Al Hilal-fans, här har ni er nye stjärna!

Ett par minuter in i hemmapremiären sköt Christian Wilhelmsson sitt första mål för klubben.

Strax efteråt dunkade han in 2–0.

I går sprang Christian Wilhelmsson, 28, in på Kung Fahd Stadion för att spela sin första match på nya hemmaplanen. Förväntningarna

på klubbens största värvning genom tiderna var höga – men ”Chippen” levde upp till allt.

När Al Hilal gick till pausvila mot lokallaget Al Daraiya ledde de med 2–0. Wilhelmsson hade gjort båda målen.

Efter den succébetonade premiärhalvleken var matchen avgjord, till slut skrevs vinsten till 4–0.

Betalade 60 miljoner ur egen ficka

Hemmadebuten visade att Al Hilals president Prins Abdulrahman bin Musaid bin Abdul Aziz gjorde rätt när han ur egen ficka betalade 60 av de 83 miljoner kronor som svensken kostade.

Men den visade också att klubben inte kan bestämma sig för om det är en mittfältare eller anfallare de har värvat.

För visserligen har Wilhelmsson både i landslaget och i sina senaste klubblag varit yttermittfältare, men Al Hilals rumänske tränare Cosmin Olariu visar tydligt att han kan tänka sig en omskolning.

Spelade släpande forward

På lagets officiella hemsida står ”Chippen” listad som anfallare, och i går spelade han halva

matchen på sin ytterkant, men den andra som släpande forward.

Vilket han trivs bäst med står ännu inte klart, för efter matchen ställde han inte upp på några intervjuer.

Däremot kommer svensken redan i dag vid lunchtid ge sin första presskonferens i nya hemstaden Riyadh.