Youtube-kändisen omkom i bilolycka

Uppdaterad 2018-08-23 | Publicerad 2011-09-26

Awana Diab klackade en straff i mål och blev en Youtube-kändis så sent som i juli.

Nu sörjer Förenade Arabemiraten hans bortgång.

Diab omkom i helgen i en bilolycka, bara 21 år gammal.

Awana Diab blev en kändis i juli då han svarade för årets fräckaste staffspark. Förenade Arabemiraten ledde med 5–2 mot Libanon när Awana Diab fick förtroendet från straffpunkten med tio minuter kvar.

Det blev en straff av sällan skådat slag.

Diab grundlurade den libanesiske målvakten genom att snurra runt och iskallt klacka in bollen längs marken.

Men Diab fick inte den respons han förmodligen hade hoppats på. Först fick han gult kort av domaren för osportsligt uppträdande och därefter byttes han ut – bara nio minuter efter att han hade bytts in.

Livsfarliga vägar

Straffsparken fick i vilket fall stort genomslag och har setts av miljontals på Youtube.

Men nu sörjer Förenade Arabemiraten Awana Diabs död. Landets fotbollsförbund bekräftar på sin hemsida att Awana har avlidit i en bilolycka på vägen från Al Ain till Abu Dhabi. Awana, som rehabiliterade sig för en skada, skulle flyga till Tyskland för att få behandling.

Enligt nyhetsbyrån AP är vägarna i Förenade Arabemiraten undermåliga och väldigt olycksdrabbade.