”Ingen slagpåse – MFF stod upp bra”

Publicerad 2015-10-01

Svenska mästarna hyllas i England efter CL-starten

Malmö FF följde upp 0-2-förlusten mot PSG med en ny 0-2-förlust mot Real Madrid i går.

Men i England är man imponerade över svenskarna.

”De kan smyga in i Europa League-slutspelet”, skriver Daily Mirror.

Malmö FF

Många fruktade att Malmö FF skulle bli överkörda när  tiofaldiga Champions League-mästarna Real Madrid kom på besök till Sverige.

Redan i den 29:e minuten gjorde också gästerna 1-0 genom Cristiano Ronaldo. Men de regerande svenska mästarna var länge med i matchen efter det och gjorde sporadiska försök till kvittering fram till att Yoshimar Yotuns utvisning i den 78:e minuten satte för många käppar i hjulen.

”En outsider”

Först i den 90:e minuten kunde Cristiano Ronaldo fastställa slutresultatet till 2-0 bakom Johan Wiland.

Och i England imponeras man av MFF:s insats i Champions League, trots att laget alltjämt står på noll inspelade poäng.

”Malmö är ingen slagpåse”, konstaterar Daily Mirror i dag och utvecklar:

”I en grupp som inkluderar miljardärerna från Real Madrid och PSG, för att inte nämna extremt Champions League-rutinerade Sjachtar Donetsk, är det förståeligt att känna att Malmö endast är med för att fylla ut gruppen. Men medan de erkänner att de är en outsider som följd av de enorma siffrorna som separerar dem och Madrid, så kommer de inte att vara någon slagpåse i gruppen”.

Gör upp med Sjachtar

MFF föll 0-2 borta i Paris i den första omgången, också en insats som imponerade, anser Daily Mirror.

”Bortaresan till Paris slutade endast med en 0-2-förlust och de stod upp bra mot de spanska jättarna. Det var inte den överkörning vi såg Sjachtar drabbas av när de var i Madrid för två veckor sedan. För Malmö väntar nu två avgörande matcher mot ukrainarna där de kan smyga in i Europa League-slutspelet”.

Mirror är också inne på att Yotuns utvisning när Malmö FF var som mest intensiva i sin jakt på kvittering, kostade:

”Precis när Malmös självförtroende började växa och de skapade chanser såg Yoshimar Yotun till att kasta chansen i soptunnan. Ett dumt andra gult kort som skrotade allt hopp om kvittering. Det var en modig insats från hemmalaget”

Härnäst för MFF i Champions League väntar alltså dubbelmöte mot Sjachtar – också på noll poäng i gruppen. Svenskarna inleder hemma den 21 oktober.