Emil Forsbergs RB Leipzig klart för kvartsfinal i Europa League

Publicerad 2018-03-15

Timo Werner missade straff och Zenit St Petersburg var nära att få till en förlängning.

Men Emil Forsberg och hans RB Leipzig höll undan och är klara för kvartsfinal i Europa League efter totalt 3–2 i dubbelmötet.

Emil Forsberg hade en frispark i stolpen och var ett ständigt offensivt hot när RB Leipzig vann den första åttondelsfinalen mot Zenit St Petersburg med 2–1 på hemmaplan.

I torsdagskvällens returmatch i Ryssland tog tyskarna ledningen i den 22:a minuten efter att Timo Werner serverat Jean-Kévin Augustin. Fransmannen vände på en femöring i straffområdet och skickade in bollen i mål i bakom Lunev.

Bara några minuter senare hade Zenits argentinare Leandro Paredes en frispark i ribban.

Driussi kvitterade

Kvitteringen skulle dock komma. På övertid i första halvlek stod Domenico Criscito, som gjorde ett snyggt frisparksmål i det första mötet, för en fin framspelning till Sebastian Driussi som satte bollen i nät bakom Gulasci.

I slutet av andra halvlek fick RB Leipzig straff efter att Timo Werner gjorts ner av Zenits slovenske försvarare Miha Mevlja. Werner stegade själv fram till straffpunkten, men skottet var svagt och Lunev räddade.

Ryssarna kom allt närmare ett ledningsmål, vilket hade lett till förlängning, men Leipzig höll undan och är nu klart för kvartsfinal i Europa League.