Real Madrid slog ut PSG i Champions League

Publicerad 2018-03-06

PSG-fansen försökte elda på sitt lag efter en sömnig första halvlek.

Men när bengalröken lade sig var det den dittills osynlige Ronaldo som uppenbarade sig och nickade Real Madrid till kvartsfinal.

– PSG är fortfarande i mångt och mycket en kuliss, säger Erik Niva i Viasats studio.

Efter att Real Madrid vunnit den första åttondelen på Santiago Bernabéu med 3–1 förväntade sig många att PSG skulle sätta hög fart från början i returen på Parc des Princes.

Men i skadade Neymars frånvaro kom anstormningen av sig innan den hunnit börja. De chanser som PSG ändå lyckades skapa i första halvlek – framför allt genom Mbappé och Di Maria – räddade Keylor Navas utan större problem. Ramos och Benzema hade chanser för Real Madrid, men 0–0 stod sig halvleken ut.

Mål i varje CL-match

I början av andra halvlek försökte hemmafansen tända sitt lag genom att bränna av ett stort antal bengaler på ena kortsidan. Men när spelet kom igång igen efter ett kortare avbrott var det Real som gick till anfall. Asensio passade till Lucas Vázquez vars inlägg Ronaldo mötte med pannan: 1–0 till bortalaget och totalt 4–1 i åttondelsfinalen. Portugisen har gjort mål i alla Real Madrids Champions League-matcher den här säsongen.

När Verratti sedan snackade till sig sin andra varning och visades ut efter att ha ropat på frispark i en närkamp med Vázquez såg det ännu mörkare ut för PSG.

Cavani kvitterade

Hemmalaget kvitterade visserligen genom Cavani i den 71:a minuten, men det lilla hoppet som tändes då släcktes snabbt av Casemiro som gav Real ledningen igen efter att Rabiot misslyckats med en rensning.

Real Madrid vann matchen med 2–1 (totalt 5–2) och är vidare till kvartsfinal. För PSG var det andra året i rad som laget slog ut i Champions Leagues åttondelsfinal.

– År efter år får vi konstatera att PSG inte kan mäta sig med de största och mest framgångsrika. PSG är fortfarande i mångt och mycket en kuliss, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Utmaningen när en spelare som Neymar försvinner är givetvis att hantera det på rätt sätt. I det här fallet kretsade det kring att behålla tron på det, och det kändes det inte som att PSG över huvud taget klarade av, säger Niva.